blog

Blog: Keuzes, keuzes en nog eens keuzes

Werkplaats & Onderhoud 1201

Blog: Keuzes, keuzes en nog eens keuzes
Mooi die nieuwe multimedia zoals deze Samsung Qled tv. Kosten: € 6799,-. En dat levert keuzes op. Is duurder altijd beter? Of valt dat wel mee?

Het is woensdagavond en ik loop met onze dochter van 2,5 de plaatselijke MediaMarkt binnen. “Die papa, die”, hoor ik. Bij de ingang loop je meteen tegen een forse (75”) tv aan van Samsung. ‘QLED TV Curved’ schreeuwt het display…

Mooi, die nieuwe technieken in de multimedia. 4K resolutie, bijzondere displaytechniek, maar ook een bijzonder prijskaartje: € 6799,-. Geen haar op mijn hoofd die eraan denkt dat ooit voor een televisie te betalen. Bovendien, ik kom voor een simpel telefoonsnoertje voor in de auto. Snel door dus.
Maar het zet me toch aan het denken. Op de tv-afdeling vliegt dochterlief van de ene tv naar de andere. Bravia oled-techniek met ernaast weer een concurrerende van Samsung. Op het oog lijkt het beeld allemaal even mooi. De prijs? Zo’n € 4000,-. Ik kijk naar rechts en zie tv’s staan met prijzen rond de € 1000,-. Groot van formaat, maar niet voorzien van de modernste beeldtechniek. Het verschil zie je natuurlijk. Is duurder dan altijd beter?

Afdeling ‘EV’

Door naar onze branche. Over tien jaar hebben we misschien wel een MediaMarkt-achtige winkel met auto’s. Je loopt binnen en daar staat ‘ie: een nieuwe Tesla. Goede looks, moderne EV-techniek en een toch wel flink prijskaartje. Loop je verder naar de afdeling ‘EV’, dan zie je van nagenoeg elk automerk een of meerdere elektrische modellen. De prijzen lopen uiteen, de technieken lijken ogenschijnlijk hetzelfde. Elektrische aandrijving, een bepaalde actieradius en de een wat luxer uitgerust dan de ander. Allemaal brengen ze je van A naar B. Waar kies je voor? Die Tesla bij de ingang? Of een EV met een gunstiger prijskaartje?

Nieuwe diagnoseapparatuur

Stel: het is geen nieuwe tv of auto waar je naar zoekt, maar nieuwe diagnoseapparatuur voor in de werkplaats. Wat nu? Ook hier lopen de prijzen uiteen. Wat krijg je voor je geld? En hoe zit het met updates of abonnementen? Lastig, lastig. Daarom staat in deze AMT diagnoseapparatuur centraal in het thema. We vroegen AMT-lezers naar ervaringen en leveranciers om tips. De antwoorden? Die vind je in AMT 6 vanaf pagina 46.

Tot slot, aan alleen goede apparatuur heb je niet zo veel. Je moet ook kunnen diagnosestellen. Op 23 juni startte de vijfde editie van AMT Diagnose Boot Camp. Beter leren diagnosestellen, dat is de kern. Nieuwsgierig hoe het er aan toe ging? Bekijk onze Facebookpagina voor diverse sfeerfoto’s.

Tom Polman, hoofdredacteur AMT

AMT 6 viel vrijdag 23 juni op de mat bij de AMT-abonnees. Heb je nog geen abonnement? Bekijk dan onze aantrekkelijke aanbiedingen.

Reageer op dit artikel