blog

Blog: Herstellen en herzien

Werkplaats & Onderhoud

Blog: Herstellen en herzien
Nederlandse revisiebedrijven goed voor half miljard jaaromzet.

De Dikke van Dale kent twee omschrijvingen van het woord revisie. 1) herziening, 2) het nakijken en zo nodig herstellen van machines. Die laatste heeft alles te maken met het thema in deze laatste AMT van 2015: Revisie. Reviseren blijkt vaak een goed alternatief, maar kwaliteit, wachttijd en verschil in kosten spelen een belangrijke rol in die keuze. Hoe zit dat?

Voor de laatste AMT van 2015 vroegen we jou als lezer of je kiest voor revisie in eigen huis, of dat je deze klussen liever uitbesteedt. De voorkeur ligt bij laten reviseren, zien we in de reacties. Maar dan moet de kwaliteit wel goed zijn. “Is de revisie niet goed uitgevoerd, dan komt de klant terug en daar word je als autobedrijf altijd slechter van”, is een van de reacties. Een enkeling voert wel zelf grotere revisies uit zoals het vervangen van de bewegende delen in een motor, maar veel van dergelijke
reacties kregen we niet. Had ik ook niet verwacht eerlijk gezegd. Er zijn veel revisiespecialisten die hoge kwaliteit bieden tegen een faire prijs. En leveren ze die als ruildeel, dan heb je nauwelijks wachttijd. Gemak dient de mens zeg maar. Ook de revisiespecialisten vroegen we om advies. Die denken graag mee, en menig revisiebedrijf ziet de diagnose als een gezamenlijke verantwoordelijkheid van auto- en revisiebedrijf. Heel mooi, maar welke risico’s loop je nu eigenlijk met een gereviseerd onderdeel? De antwoorden vind je vanaf pagina 54 in de laatste AMT.

Herzien

Terug naar de Dikke van Dale. Herziening, was de eerste omschrijving. Aan die vorm van revisie werken we voortdurend bij AMT. Deze AMT is de laatste van 2015 en maakt 75 jaargangen AMT compleet. Volgend jaar vieren we dat in maart, maar we zijn alweer bezig met de herziening van AMT ‘nieuwe stijl’. Ook al krijgen we daar nog altijd veel positieve reacties op. Herzien dus. Je moet tenslotte het dak repareren als de zon schijnt. Kort na de feestdagen ontvang je een lezers-enquête via e-mail of via onze nieuwsbrief. Jouw antwoorden gebruiken we om AMT net weer wat beter te maken. Je ziet, wij hebben de ambitie er nog zeker 75 jaargangen aan vast te plakken. Voor nu wens ik je namens het team van AMT veel leesplezier en alle goeds voor 2016. Oh, en terug van weggeweest: het jaaroverzicht staat gewoon weer achterin AMT 12. Een herziening die we alvast hebben doorgevoerd op verzoek van veel lezers. Het jaaroverzicht vind je overigens ook terug in het maanddossier.

Tom Polman, hoofdredacteur AMT

AMT 12 viel vrijdag 18 december bij alle abonnees op de mat. Wil je AMT 12 ook ontvangen? Bekijk hier onze aanbiedingen, neem een abonnement en dan sturen we AMT 12 alsnog snel naar je op.

 

Reageer op dit artikel