artikel

Autec en VLT zelfstandig verder

Werkplaats & Onderhoud 2819

Autec en VLT zelfstandig verder
Autec-VLT wordt Autec en VLT. Deze rijbanenschaarhefbrug is van hefspecialist Autec.

Autec-VLT, dat is toch die equipmentleverancier uit Montfoort? Klopt! Tenminste, nu nog. Vanaf 1 januari 2020 niet meer, dan zijn Autec en VLT twee aparte bedrijven. Waarom is dat en wat betekent het voor de klanten van het huidige Autec-VLT?

Eerst over de splitsing. Autec uit Montfoort wordt de hefbruggenspecialist. Het productgamma gaat bestaan uit circa 200 verschillende modellen hefbruggen, hefbrugkriks en putkriks. Dat van VLT (Van Leeuwen Test systems) uit Etten-Leur uit remmentestbanken, spelingsdetectoren, ophangingstesters en emissieapparatuur.

VLT-remmentestbank

Remmentestbanken komen van APK-partner VLT.

Logisch gevolg

Dan over het waarom van de splitsing. Het persbericht van Autec-VLT zegt daar dit over: “De splitsing van Autec en VLT is een logisch gevolg van de overname die 4 september 2018 is gedaan door Theo van Leeuwen (directeur Autec-VLT en Van Leeuwen Test Group).” Toen verkocht vader Cornelis van Leeuwen VLT aan zoon Theo van Leeuwen, die al directeur en grootaandeelhouder was van Autec-VLT in Montfoort.

Autec-mobiele-hefkolommen

Mobiele hefkolommen van Autec

Aparte specialisten

Ok, in de markt zagen we Autec-VLT als één, maar na de juridische samenvoeging gaan ze nu als aparte specialisten door: “Om de constante drive tot kwaliteitsverbetering te borgen hebben wij besloten de hefbrug- versus APK-apparatuuractiviteiten te splitsen. Daarmee maken we de weg van fabrikant tot klant zo kort mogelijk”, zegt Theo van Leeuwen.

VLT-remmentestbank-met-geïntegreerde-lift

Remmentestbank met geïntegreerde lift: VLT.

Wat merkt de klant?

Wat betekent dit voor de klanten van Autec-VLT? “Het is uitdrukkelijk de bedoeling dat u als klant weinig van de splitsing gaat merken, hooguit gaat u ons streven naar de eerder genoemde kwaliteitsverbeteringen en de borging hiervan voelen en proeven. Zoals u wellicht weet hadden wij al een aparte technische dienst voor hefbruggen als ook voor APK-apparatuur. Dus de technici die bij u over de vloer komen, veranderen niet. De contactgegevens van beide bedrijven veranderen wel”, aldus Van Leeuwen.

Autec-2-koloms-hefbrug

Tweekoloms hefbrug: Autec.

Hefspecialist en APK-partner

Autec wordt de hefbrugspecialist die de werkplaats bijstaat met routingadvies en, eenmaal in bedrijf, de service biedt die hefequipment nodig heeft. VLT wordt de duurzame APK-partner. “Regelmatig worden VLT-remmentestbanken 35 jaar oud. VLT staat in voor haar producten die zich kenmerken door de laagste Total Cost of Ownership. De directe investering in kwaliteitsapparatuur is hoog, maar door de lange levensduur zijn de kosten op lange termijn het laagst (ook nagenoeg geen down-time). Bij aankoop van VLT-apparatuur ben je verzekerd van hoge bedrijfszekerheid en optimale service.”

Spelingsdetector: VLT.

Reageer op dit artikel