artikel

De werkplaats van: Mercedes-Benz Den Haag

Werkplaats & Onderhoud 6627

Mercedes-Benz lanceert een nieuw retailconcept in Europa. De dealervestiging in Den Haag, onderdeel van Mercedes-Benz Dealer Bedrijven (MBDB), heeft de internationale primeur. Voor het nieuwe concept zijn alle verkoop- en werkplaatsprocessen kritisch tegen het licht gehouden en opnieuw uitgedacht vanuit de klant. Kijk mee in de splinternieuwe werkplaats, want daar is heel veel moois te zien.

Ontspannen ontvangst

Bij Mercedes-Benz Den Haag hoef je niet te zoeken naar een werkplaatsbalie. Die is er niet. Klanten kunnen bij elk werkplaatsbezoek kiezen tussen buiten de sleutels afgeven (Fast Lane) of een adviesgesprek met een service-adviseur (Consultancy). Na een persoonlijke begroeting neemt de adviesklant binnen plaats in de Service Lobby, die lijkt op de ontvangstruimte van een chic hotel. De service-adviseur komt naar de klant toe, in plaats van andersom.

Sneller samenwerken

Het vernieuwde dealerpand heeft drie werkplaatsen en een aparte schadeherstelwerkplaats. Bij de inrichting is goed geluisterd naar de wensen van de technici. Standaard onderhoud, reparatie en APK gebeuren in de werkplaats op de begane grond. Boven is een nieuwe Dual Service-werkplaats ingericht.
Maurits en Mike werken samen aan één auto, wat een tijdswinst van zo’n 40% oplevert. De tweekoloms hefbruggen hebben een hefvermogen van 3,5 ton. Speciale hoezen beschermen de auto.

Complexe diagnose

De AMG-werkplaats heeft de uitstraling van een laboratorium, met spierwitte muren en een lichtgrijze vloer. Elke werkplek heeft donkergrijze kabinetten en bijpassende gereedschapskarren van Sonic en Stahlwille. Elektronicadiagnose vormt een groot deel van het werk. Hier installeert diagnosetechnicus Edwin een vierkanaals PicoScope voor een meting aan een C 63 AMG Cabrio. De nieuwe werkplaats is ev-proof: ook de allernieuwste elektrische EQ-modellen kunnen hier straks voor diagnose terecht.

Specialistenwerk

Naast de Dual Service-werkplaats ligt de AMG-werkplaats. Hier sleutelen specialisten aan de snelle topmodellen van Mercedes-AMG, klassieke auto’s en gepantserde Guard-modellen. De Intercomp Racing elektronische weegschaal meet de gewichtsverdeling over de vier wielen van deze matgrijze Mercedes-AMG GT – een extra hulpmiddel om het onderstel optimaal af te stellen.

Werkplaats-selfie

In de werkplaats zijn de processen zoveel mogelijk gedigitaliseerd. Videocommunicatie met de klant hoort er gewoon bij. Mercedes-Benz Den Haag werkt met softwarepakket CitNOW. Autotechnicus Nadia filmt de wielophanging van een C-Klasse en vertelt wat ze ziet. De klant ontvangt een e-mail met de videoboodschap en kan meteen online akkoord geven voor meerwerk.

Reageer op dit artikel