artikel

Launch introduceert X-431 ADAS Pro kalibratiesysteem

Werkplaats & Onderhoud 801

Het mag geen verrassing meer zijn, steeds meer auto’s beschikken over assistentiesystemen en daarmee wordt de noodzaak voor kalibratie-apparatuur groter. Daarvoor is steeds meer apparatuur beschikbaar. Launch mengt zich in de strijd met de X-431 ADAS PRO.

Launch introduceert X-431 ADAS Pro kalibratiesysteem

Launch presenteert de X-431 ADAS PRO, het nieuwste op het gebied van camera- en radarkalibratieapparatuur van Launch. Voor dit systeem levert Launch kalibratiepanelen voor de meeste gangbare automerken. Het systeem is geschikt voor kalibratie van sensoren aan de voorzijde, achterzijde en zijkant van het voertuig. “Een totale ADAS-kalibratie is dus mogelijk,” aldus Launch.

“Ons Launch X-431 ADAS PRO kalibratiesysteem is zeer geschikt voor onder andere autocarrosseriebedrijven, bandenbedrijven, autoglasservicebedrijven en professionele werkplaatsen. Met dit systeem kunen zij op een professionele wijze een totale ADAS-kalibratie uitvoeren bij vervanging of reparatie van camera en/of sensoren.”

Moderne auto’s kijken 360 graden rondom, ook kalibratie rondom kan daardoor vereist kan zijn.

Anders dan anderen

Wat maakt het Launch-systeem anders dan anderen? De fabrikant benoemt enkele voordelen:

– Elektronische hoogte-instelling van kalibratiepaneel, niet handmatig
– De afstand tussen kalibratiebord en wielklemmen wordt gemeten met 2 laserunits, niet handmatig met een rolmaat
– De opstelling kan gefixeerd worden voor een betere stabiliteit en behoud van de correcte instellingen
– Alle kalibratiepanelen zijn los leverbaar
– Universele ADAS-opstelling, dus ook geschikt voor een ander merk diagnosesysteem dat voorzien is van ADAS-kalibratiesoftware

Tot slot benadrukt Launch dat de prijs erg concurrerend is. “Het systeem wordt geleverd inclusief VAG-paneel, wielklemmen en radarreflector voor een prijs waarbij andere aanbieders een kaal frame leveren”. Een prijs wordt echter niet genoemd.

Het nieuwe ADAS kalibratiesysteem van Launch is nu te bestellen bij: AA-Equipment/Launch Tech Benelux bv.

Meer weten? Bekijk de video:

Reageer op dit artikel