artikel

Ravam: Gezond werken aan truckremmen en -accu’s.

Werkplaats & Onderhoud 811

In Tips voor de Truckwerkplaats in AMT magazine nummer 12 bespraken we praktisch gereedschap van AA-Equipment, Autec-VLT, Maha Explora en Koch Wieluitlijning. Op deze plaats aandacht voor het ergonomische truckgereedschap van Ravam Tools.

Ravam: Gezond werken aan truckremmen en -accu’s.
Hulp van een collega is niet meer nodig bij het demonteren van remklauwen en -schijven.

Allereerst de Good Tools-tilhulp bij remrevisies. Die fixeert de remklauw in een mobiel hijsmiddel. Zo kun je de remklauw ophijsen en wegrijden nadat je alle bevestigingen hebt verwijderd. Daarna haal je gecontroleerd de schijf van de naaf met hulp van twee hydraulische cilinders terwijl hij wordt gefixeerd in een mobiele schijfophanging. Vervolgens rijd je remklauw en remschijf eenvoudig weg.

Gezonder werken

Ravam benadrukt dat zo’n remrevisie op deze manier geen fysieke inspanning meer vergt: “Je hoeft niet meer in een verkeerde houding de remklauw te tillen en losslaan van de remschijf met een zware hamer is ook niet meer nodig. Dat voorkomt rugblessures.” Belangrijk want: “We moeten zuinig zijn op het personeel dat we hebben in de garage.”

Handig hulpmiddel om de schijf van de naaf te krijgen: de Disc Extractor van Good Tools.

Sneller werken

En Ravam claimt nog een groot voordeel van deze Good Tool remmentilhulp: “Het werkt zo eenvoudig dat je na twee, drie keer al snel 30 % bespaart op de reparatietijd.”

Accuwissel

Ook voor de accuwissel levert Ravam een tilhulp van Good Tools: “Daar zijn meestal twee personen voor nodig die in een ongelukkige houding een zware accu moeten tillen. Dat leidt al snel tot gevaarlijke situaties waarbij je snel blessures oploopt. Met de Good Tools-tilhulp doe je zo’n wissel veilig en zonder overbelasting van je rug. En omdat je de wissel zo alleen aan kan, zijn lastig geplaatste accu’s veel makkelijker bereikbaar.”

Rug belasten bij het uitbouwen van zware accu’s? Niet meer nodig.

Meer winst

Dat betekent opnieuw gezondheids- en tijdwinst. Ravam garandeert dat die tijdwinst niet teniet gedaan wordt door het onderhoud dat de accutilhulp vraagt: “Good Tools hulpmiddelen zijn gebouwd van hoogwaardig staal en duurzame componenten. Daardoor gaan ze lang mee en vragen ze geen onderhoud.”

En wat de kosten betreft: “Op tilhulpmiddelen kan je subsidie aanvragen bij de overheid.” Nog niet overtuigd? Dan geeft Ravam Tools graag een demonstratie.

Reageer op dit artikel