artikel

Handgereedschap top-3 volgens de leveranciers

Werkplaats & Onderhoud 2378

Handgereedschap top-3 volgens de leveranciers

Voor het thema Handgereedschap in het septembernummer van AMT vroegen we onze gebruikers, en de leveranciers van handgereedschap, naar een top-3. Welk gereedschap verdient daarin een plaats? Het meest gebruikte, het snelste, het handigste, het meest onmisbare? Hierbij het overzicht met alle afbeeldingen vanuit de leveranciers, meer dan we in het blad konden afdrukken.

Onze aanraders

Goed gereedschap is het halve werk, met prijzen van 15 tot 1000 euro in de ideeën die leveranciers aandragen hoeft het je niet de kop te kosten. Alleen zijn er zoveel handige dingen bij dat je er nauwelijks komt met maar drie keuzes daaruit.

Het meest zien we ratel gereedschap langskomen, om snel te werken, ook in de zo vaak krappe ruimte van hedendaagse auto’s. Gewone steek- en ringsleutels lijken eigenlijk wel achterhaald. De overtreffende trap van handig lijkt ons de ‘schroef-ratel’ van Beta. Je zal er niet heel veel kracht mee kunnen zetten, maar komt bij de diepst verstopte boutjes en moertjes zonder eerst van alles weg te slopen om erbij te kunnen.

Ook de bijzondere sleutelvormen bij Snap-on en Unior lijken een waardevolle verbetering naast gewone sleutels. Opvallend is verder hoe vaak momentsleutels genoemd worden, het belang om onderdelen goed vast te zetten. Maar niet vaster dan nodig, zodat ze ook weer los te krijgen zijn zonder kunst- en vliegwerk.

Een intelligente acculader komen we één keer tegen, terwijl je door de oprukkende elektronica niet meer zonder kunt om alle systemen in leven te houden terwijl je diagnose uitvoert. Waarbij de Powerprobe testset van Serenco een uitstekende hulp kan zijn.

En dan nog die hulpjes voor het lastige werk, dat kan veel tijd en moeite sparen. Zoals de cilinderkop lekdetector van Midlock, de richthulpjes van MSH, of de motordraagbalk van KS Tools. Inspiratie genoeg om jouw gereedschappen nog wat mee te optimaliseren.

Klik op het grijze vergrooticoon rechts-onder de foto voor tekst en uitleg over de verschillende producten.

Foto's

Reageer op dit artikel