artikel

Mectec vernieuwt werkplaats van Tilborg in recordtijd

Werkplaats & Onderhoud 604

Mectec vernieuwt werkplaats van Tilborg in recordtijd
De werkplaatscapaciteit van Autobedrijf Van Tilborg voldoet niet meer. Uitbreiden kan niet, verbouwen wel. In het Hemelvaartweekend nemen de medewerkers samen met equipmentleverancier Mectec de werkplaats onder handen.

In de jaren 80 verhuis- de Peugeot- en Isuzu-dealer Van Tilborg naar een nieuw pand in Zaltbommel. De werkplaatscapaciteit in het autobedrijf bleek de afgelopen tijd te klein. Het bedrijf is op een goede locatie gevestigd. Verhuizen of uitbreiden zijn geen optie, dus neemt het autobedrijf samen met Mectec de werkplaats onder handen. Er ontstaat meer werkruimte, ondanks dat er een hefbrug bij komt. Hoe doet Mectec dat? AMT volgt de werkzaamheden.

Woensdagmiddag om 12.00 uur ronden de autotechnici van het familiebedrijf Van Tilborg de laatste werkorders af. Maar het wordt geen vrije middag en geen vrije Hemelvaart. De medewerkers pakken de werkplaats aan. In het Hemelvaartweekend krijgt de werkplaats van de Peugeot- en Isuzu-dealer en Citroën-specialist in Zaltbommel een make-over. “We hadden de maximale capaciteit van dit pand bereikt”, zegt directeur Martin Groeneveld. “Van oudsher zijn we Peugeot-dealer. We zijn nu ook Citroën-specialist, de techniek van de auto’s is grotendeels gelijk. Sinds drie jaar zijn we Isuzu-dealer. Door de crisis zijn klanten anders geld gaan uitgeven. We zagen een verschuiving van nieuwe auto’s naar jonggebruikte voertuigen. Bij ons is de occasionomzet de laatste jaren verdubbeld. Gebruikte auto’s vergen meer werk in de werkplaats, de interne klant groeit. De aftersalesbehoefte groeit. Nu is het tijd om de werkplaats daarop aan te passen.”

Reageer op dit artikel