artikel

Hoe belangrijk is een goed brandstoffilter?

Werkplaats & Onderhoud

Hoe belangrijk is een goed brandstoffilter?

Filterfabrikant Sogefi levert met de drielaagse Diesel3Tech-techniek brandstoffilters voor de vervangingsmarkt, die de nadelen van de moderne dieselmengsels ‘wegfilteren’.

De nieuwe dieselbrandstoffen op basis van ultra laag zwavel diesel (USLD) en de eerste generatie biodieselbrandstoffen van plantaardige en dierlijke oliën hebben als nadeel dat ze verhoogde hoeveelheden geëmulgeerd water bevatten.
Moderne dieselmotoren zijn zeer gevoelig voor verontreiniging en voor koude temperaturen. Een enkel vuildeeltje of water, dat binnenkomt bij het tanken of door gecorrodeerde brandstofsysteemcomponenten, kan het hele brandstofsysteem beschadigen. Wanneer het water bevriest kan het de brandstoftoevoer naar de motor blokkeren, en mogelijke schade veroorzaken.

Drie filtermaterialen in één element

“Alleen een efficiënt brandstoffilter van OE‑kwaliteit verwijdert al het vuil, roest, aanslag en water uit de brandstof”, zegt filterfabrikant Sogefi. Het Diesel3Tech-brandstoffilter van Sogefi combineert drie filtermaterialen in één element. De eerste twee lagen filteren 95% van de deeltjes in de brandstof tot een dikte van 4 micrometer. De derde laag is gemaakt van hydrofoob (waterafstotend) plastic gaas en garandeert dat tot 99% van het verontreinigde water wordt weggefilterd, ongeacht de grootte van de waterdruppels.

Gelijkwaardig aan OE‑filters en beter

Uit tests van Sogefi is gebleken dat de nieuwe Diesel3Tech-filters bij een doorstroming van 160 liter per uur een rendement bereiken van meer dan 99%. Bij 200 liter per uur is het Sogefi-filter zelfs 3% efficiënter, dan de OE-tegenhanger. Diesel3Tech is geschikt voor dieselmengsels met tot 30% biodiesel. De Diesel3Tech-technologie wordt toegepast op: Purflux C507A en C533A, CoopersFiaam FA5757A en FA6130ECO en Fram C10026A en C11781ECO. Het gaat om tachtig toepassingen voor meer dan twee miljoen Europese auto’s.

Reageer op dit artikel