artikel

Brandstof besparen met nieuwe Texaco-producten

Werkplaats & Onderhoud

Brandstof besparen met nieuwe Texaco-producten

Texaco ontwikkelde een nieuw assortiment brandstofbesparende motoroliën, koelvloeistoffen, asoliën, tandwieloliën en brandstofsysteemreinigers.

Brandstofbesparing is voor veel bedrijfswagenparkbeheerders cruciaal om concurrerend te blijven. Texaco ontwikkelde een nieuw assortiment brandstofbesparende producten. Het assortiment bestaat uit motoroliën, koelvloeistoffen, asoliën, tandwieloliën en brandstofsysteemreinigers, die samen de prestaties verbeteren en mogelijk ook bijdragen aan een lager brandstofverbruik, een schonere uitstoot en lagere bedrijfskosten.

Smeermiddelen met lage viscositeit

De strengere milieu‑eisen hebben geleid tot de ontwikkeling van Low SAPS‑samenstellingen (motorolie met een laag sulfaatas‑, fosfor‑ en zwavelgehalte), die geschikt zijn voor het gebruik met nieuwe motoren en nabehandelingssystemen. De brandstofbesparende Texaco Ursa-motoroliën zorgen voor een lagere wrijving en betere koudestartprestaties dan conventionele SAE 10W‑40 en SAE 15W‑40 motoroliën. De nieuwe Ursa 5W‑30 en 10W‑30 motoroliën zijn niet alleen brandstofbesparend, maar bieden ook bescherming tegen slijtage en oxidatie, voor continue optimale motorprestaties.

Brandstofsysteemreiniger

Dieselbrandstof van slechte kwaliteit, kleinere verstuiveropeningen en de limiet van zeven procent biobrandstof, kunnen leiden tot verstuiververvuiling met negatieve gevolgen voor de brandstofbesparing. Door deze vuilafzetting te verwijderen, kunnen de Techron HD-brandstofsysteemreinigers de werking van de brandstofverstuivers, de doorstroming, het vernevelingspatroon bij de brandstofinjectie en een gedeelte van de motorprestaties herstellen.

Havoline koelvloeistof

EGR‑ (uitlaatgasrecirculatie) en WHR‑ (warmteterugwinning) systemen werken betrouwbaarder wanneer koelvloeistoffen worden gebruikt met uitstekende warmte-overdrachteigenschappen. Havoline XLC, dat al geruime tijd in omloop is, is een koelmiddel op basis van carboxylaatzuur. Toch is nog niet iedereen bekend met de brandstofbesparende voordelen van dit product dat aanslag in het koelsysteem tegengaat.

Praktijktests

De Texaco-producten zijn onderworpen aan een serie praktijktests. De eerste testen (er volgen er meer) zijn uitgevoerd op de wagenparken van Gist en Poundland. De methodologie en richtlijnen zijn nu ook beschikbaar voor andere wagenparken, die zelf brandstofbesparingstesten willen uitvoeren.

Reageer op dit artikel