artikel

Sleutels testen en TPMS inleren met je diagnosetester

Werkplaats & Onderhoud

Sleutels testen en TPMS inleren met je diagnosetester

Een half jaartje geleden schreven we dat AA-Equipment in Helmond de TPMS-tools van Bartec in het programma heeft opgenomen. Naast de TECH400 TPMS begint de levering van de TECH500 TPMS nu ook op gang te komen. De diagnosetester is geschikt om afstandsbedieningen te testen en TPMS-sensoren te programmeren. Hoe werkt dat?

De TECH500 is een alles-in-één diagnosetester, die – ten opzichte van de TECH400 – is uitgerust met WiFi, Bluetooth en de mogelijkheid om afstandsbedieningen en sleutelloze entree te testen en verifiëren. Deze functie controleert de tweewegcommunicatie tussen de auto en de intelligente afstandsbediening.
De TPMS‑diagnose is makkelijker geworden door het gebruiksvriendelijke menu dat de autotechnicus stap voor stap door het TPMS‑proces helpt. De 500 decodeert de sensoruitgangen (druk, temperatuur en accu), sensorvervangingsnummers, geeft drukwaardes, OBD‑aansluitlocaties en servicetips.

Alles‑in‑één diagnosetester

De TECH500 spoort automatisch fouten op in het TPMS-bandendrukbewakingssysteem, leest bestaande TPMS‑sensoren uit en kopieert de uitgelezen data van bestaande sensoren in korte tijd naar nieuwe TPMS-sensoren (zoals Alligator sens.it, Schrader EZ‑Sensor en Huf). Nieuwe sensor‑ID’s worden door de geïntegreerde inleerprocedure eenvoudig en snel naar de auto verzonden. Data wordt vanuit het TPMS‑managementsysteem draadloos naar een pc of printer verstuurd. De software kan via internet of een SD‑kaart eenvoudig geüpdatet worden als er nieuwe auto-informatie beschikbaar is. De interne accu heeft een hoge capaciteit en wordt via een USB‑aansluiting geladen.

Met Nederlandstalige bediening

Door het nieuwe ergonomische design is de TECH500 makkelijk vast te houden en te bedienen als je een controle of volledige TPMS-inleerprocedure uitvoert. De knoppen zijn robuust, het display is groot en de ‘500’ is vuil‑, water‑, olie- en schokbestendig. Er is een volledig actuele TPMS‑autodekking en de bediening is Nederlandstalig. Prijs op aanvraag bij AA-Equipment.

Bekijk de TECH500 in actie:

Reageer op dit artikel