artikel

Diagnosetips uit de praktijk (2012-11)

Werkplaats & Onderhoud

Diagnosetips uit de praktijk (2012-11)

Een Mazda MX-3 met 1.8 V6 K8 motor bezorgt een garagebedrijf hoofdbrekens. De motor slaat niet meer aan en na controle blijkt dat er geen vonk is. De ontstekingsklok is een zwak onderdeel bij dit type motor en de autotechnicus vervangt deze door een gebruikt exemplaar, helaas zonder resultaat.

Ook een nieuwe monteren brengt geen oplossing. De bedrading tussen ECU en ontsteking is vervolgens doorgemeten maar ook hier is geen fout te vinden. Ten einde raad stuurt de autotechnicus de ECU op naar een bedrijf voor controle. De ECU functioneert prima, zo luidt het oordeel. Wat is er aan de hand? Arjen Hofstra van Diagnose Service Noordging aan de slag met de MX-3.

Reageer op dit artikel