nieuws

Video: Seat Leon opent zónder sleutel middels Relay Attack

Techniek 6442

Half oktober vond het ‘Gone in 20 seconds’-evenement over autodiefstal en beveiliging plaats bij Arendse Car Systems. Naast gebruikelijke diefstalmethoden was er extra aandacht voor Relay Attack. Het afvangen van het keyless-signaal en versterken om daarmee de auto te openen. De demonstratie bracht het gevaar duidelijk naar voren, kijk maar mee!

Video: Seat Leon opent zónder sleutel middels Relay Attack

Vele auto’s zijn voorzien van keyless-systemen. En niet alleen de duurdere auto’s, nee ook in het B- en C-segment is het goed verkrijgbaar. Tijdens het evenement zagen ruim veertig bezoekers hoe middels ‘Relay Attack’ in enkele minuten tonnen aan auto’s mee te nemen zijn door simpelweg het keyless-sleutelsignaal op te vangen en te versterken. Onder andere een Skoda Superb (45.000,-),  Audi A4 (50.000,-), Alfa Romeo Stelvio Q (136.000,-), Renault Mégane GT (40.000,-), Seat Leon (35.000,-) en zelfs een Porsche 911 Turbo S á 280.000 euro openden zich (na het vinden van de antennepositie) snel.

Video: demonstratie Relay Attack

Allerlei keyless-sleutels. Beide kastjes zijn signaalversterkers en zenden het sleutelsignaal tot 1 kilometer ver weg.

In AMT 11 en binnenkort op amt.nl lees je het verslag van het evenement georganiseerd door gecertificeerd inbouwstation Arendse Car Systems inclusief toelichting van Kiwa SCM over bekende en nieuwe diefstalmethodes. Ook hebben we meer video’s van hoe snel de Alfa Romeo Stelvio Q zich opende én startte, waarom de Jaguar F-pace niet open ging evenals de Tesla Model X. De Renault Mégane IV opende zich wel, maar startte niet. En de Seat Leon? Die zie je alvast hieronder.

Ok, niet Gone in 20 seconds, maar dat lag meer aan het zoeken naar de antenne-positie, dan aan het wel of niet gevoelig zijn voor Relay Attack. Ook de aanwezige Superb was in een ogenblik geopend en gestart.
Voor de volledigheid, de sleutel van de Seat Leon lag binnen in het pand met kort in de buurt de versterker. In de praktijk is binnen zes meter van de sleutel zijn voldoende.

Bekijk de video hieronder:

Meer weten?

Dat lees je in AMT 11 (verschijnt 23 november), maar ook nu al online in Autodieven foppen keyless-systeem, hoe werkt dat? De andere video’s vind je tevens op AMT.nl.

Reageer op dit artikel