nieuws

Keyless auto ‘Gone in 20 seconds’

Techniek 2178

Gemak dient de mens. De temperatuur regelt zich automatisch dankzij climatecontrol, de automatische handrem gaat er vanzelf op, stoelverwarming is heerlijk en nog prettiger: keyless entry & start. Steeds meer automerken voorzien hun auto’s van deze techniek waarbij de sleutel op zak hebben voldoende is. Maar middels ‘relay attack’ is een auto maar zo weg. Hoe? Wat is er tegen te doen? En hoe adviseer je je klant? Zet 12 oktober in je agenda.

Keyless auto ‘Gone in 20 seconds’

Ik loop naar mijn auto en zo’n twee meter voor ik er ben word ik herkend. De spiegels klappen uit, de DRL’s gaan branden, het interieur wordt alvast verlicht, net als de omgeving om de auto. Ik raak de deurhendel aan en de deuren springen van het slot. Terwijl ik me op de stoel nestel druk ik op de startknop en doe de gordel om. De motor regelt het toerental, ik zet de automaat in D en rij weg. En de autosleutel? Die zit ergens in mijn broekzak, jaszak of misschien wel mijn tas.

Gemak dient de mens en dat went heel snel. Maar een auto, bedrijfswagen of ander voertuig met keyless entry, ofwel een Smart Key, kan binnen 20 seconden gestolen of opengebroken worden. Hoe zit dat? En hoe voorkom je het voor jouw klant? Niets zo vervelend als de volgende ochtend naar je auto lopen met de slimme sleutel bij je, en zien dat de auto weg is.

Gone in 20 seconds

Kiwa SCM gecertifiveerd inbouwstation Arendse Car Systems demonstreert vrijdag 12 oktober hoe belangrijk diefstalbeveiliging is.

Kiwa SCM gecertificeerd inbouwstation Arendse Car Systems demonstreert vrijdag 12 oktober hoe belangrijk diefstalbeveiliging is.

Arendse Car Systems is een Kiwa SCM erkend inbouwstation en organiseert op vrijdag 12 oktober van 16.00 tot 19.00 uur het gratis evenement ‘Gone in 20 seconds’ over autodiefstal en beveiliging. Autodieven breken met gemak voertuigen met keyless entry open om het navigatiesysteem, de airbags of het stuur eruit te halen. Het probleem hierbij is dat er geen inbraaksporen worden achtergelaten. Zodoende is diefstal moeilijk te bewijzen aan de autoverzekering. Daarnaast duurt het minimaal 30 dagen tot uitkering of het oplossen van de schade, ook al is de auto all risk verzekerd.

Live demonstratie ‘relay attack’

Gelukkig kan autodiefstal voorkomen worden. Dat laat inbouwspecialist Arendse Car Systems zien. Vanaf 16.00 uur is er een ontvangst met koffie en thee. Er zijn bijzondere auto’s te bewonderen en de nieuwste comfort trends zijn er te zien. Om 16.30 uur start een presentatie over diverse diefstaltechnieken bij een auto met keyless entry door middel van Relay Attack. Vervolgens laat Henk van Vliet van keuringsinstantie voor autobeveiliging Kiwa met een live demonstratie bij verschillende auto’s zien hoe snel en makkelijk het Smart Key-systeem gekraakt kan worden.

Beveiligingscheck

Elke bezoeker krijgt vanaf 17.15 uur een gratis beveiligingscheck met advies en tips om de auto beter te beveiligen. Voor een borrel en muziek wordt tevens gezorgd. Het evenement is gratis toegankelijk voor iedereen die wil weten hoe inbraak en diefstal voorkomen kan worden en welke oplossingen er zijn. Volg de Facebookpagina voor meer info. Aanmelden kan via dit e-mailadres.

Reageer op dit artikel