nieuws

Hoe bouw je een truck om naar LNG?

Techniek 2299

Hoe bouw je een truck om naar LNG?
Aanpassen vrachtwagens voor gebruik van LNG

Hoe bouw je een truck om naar LNG? HAN Automotive Research doet onderzoek naar de toepassing en ombouw naar LNG in truckmotoren. Op 20 maart organiseert HAN een ‘LNG Pilots project’-middag. Je wordt er bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in dit project, waarbij de nadruk ligt op het dual fuel proces. Wat moet je doen om daar bij te zijn?

Het doel van dit LNG Pilots project is het gebruik van vloeibaar aardgas (LNG) te vergroten. Een van de onderdelen van het project is daarom het aanpassen van trucks voor het gebruik van LNG. De projectpartners/transportbedrijven in Duitsland hebben behoefte aan een systeem, waarbij zowel op 100 % diesel als op diesel en aardgas kan worden gereden.

Wat voor emissies komen er vrij?

Na korte presentaties over de stand van zaken van het project, de LNG-situatie en het tanken, presenteert HAN Automotive de resultaten van twee deelonderzoeken. Die zijn gericht op het verminderen van de uitstoot van onverbrande methaan. Tevens wordt nieuwe emissiemeetapparatuur gedemonstreerd, waarmee rijdend op de weg de werkelijke uitstoot van een truck kan worden gemeten.

Hoe schrijf  je in?

Via deze uitnodiging van de HAN kun je het volledige programma zien en schrijf je je in. Ga je graag goed voorbereid naar de HAN LNG Pilots-project-middag? Hier lees je het uitgebreide artikel uit het AMT Magazine van december 2017 terug over de Volvo LNG-dual-fuel trucktechniek.

Reageer op dit artikel