nieuws

Video: Renault Zoe voert autonoom de Elandtest uit

Techniek 1344

Renault heeft een autonoom systeem ontwikkeld dat gecompliceerde uitwijkmanoeuvres kan uitvoeren. Met de obstakel-uitwijk-capaciteit heeft Renault een primeur, het systeem kan net zo goed uitwijken als een professionele testrijder. De rijtechniek van de professionele testrijders is de benchmark geweest voor de ontwikkeling het systeem ontwikkeld in Renault Open Innovation Lab.

Video: Renault Zoe voert autonoom de Elandtest uit
2017 - ZOË, an autonomous driving car from Renault

Renault introduceert CALLIE, zijn heeft geleerd van professionele testrijders. Renault neemt met CALLIE een grote stap voorwaarts in actieve veiligheid van autonome voertuigen.

In het Renault Open Innovatie Lab [ROIL] in Silicon Valley wordt hard gewerkt aan veiligheidssystemen om de actieve veiligheid van autonome voertuigen te verbeteren. ROIL houdt zich bezig met de ontwikkeling van elektrische voertuigen, veiliheid van bestuurder en passagiers en nieuwe services.

Bekijk de video om te zien hoe de Renault Zoe autonoom de Elandtest neemt.

Reageer op dit artikel