nieuws

BMW werkt met Delphi aan ontwikkeling platform autonoom rijden

Techniek 603

BMW werkt met Delphi aan ontwikkeling platform autonoom rijden

De BMW Group, Intel en Mobileye gaan samenwerken met Delphi als ontwikkelingspartner en systeemintegrator voor hun autonoom rijplatform. Doel is automatische rijtechnologie level 3 tot level 5 voor meerdere automobielfabrikanten te integreren en te industrialiseren.

Delphi heeft al een prototype van een gecomputeriseerd platform geleverd aan de BMW Group. Ook werkt het samen met Intel en Mobileye op het gebied van waarneming, sensorsamenwerking en highperformance computerprogramma’s voor autonoom rijden.

Volledig automatisch rijdende auto’s in 2021 in serieproductie

In juli 2016 maakten de BMW Group, Intel en Mobileye bekend dat ze de krachten bundelen om zelfrijdende voertuigen werkelijkheid te laten worden.  Volledig automatisch rijdende voertuigen moeten in 2021 in serieproductie gaan. DesSamenwerkingspartners hebben sindsdien een aanpasbare architectuur ontwikkeld die kan worden overgenomen door andere automobielontwikkelaars en automobielfabrikanten om state-of-the-art-ontwerpen mogelijk te maken en onderscheidende merken te creëren.

Integratie in OEM-voertuigconstructies

Systeemintegratoren, zoals Delphi, moeten helpen bij het op de markt brengen van de gemeenschappelijke oplossing om snel meerdere automobielfabrikanten te bereiken. Een belangrijke rol voor Delphi is de integratie van de door de BMW Group, Intel en Mobileye geleverde oplossing in OEM-voertuigconstructies. Verder zou Delphi de benodigde hardware-componenten kunnen leveren, zoals sensoren, en specifieke aanpassingen en toepassingen verzorgen voor differentiatie.

Deze overeenkomst tussen Delphi en de Samenwerkingspartners is overigens niet exclusief. Er worden meer partners gezocht op het gebied van integratie en ontwikkeling, om uiteindelijk de toekomstige behoeften van OEM-klanten te ondersteunen.

“Vanaf het allereerste begin hebben we onze samenwerking opgezet op een niet-exclusief platform voor deze technologie van de toekomst. Met de samenwerking met Delphi hebben we onze ontwikkeling van het geautomatiseerd rijden aanzienlijk versterkt en zetten we een op de toekomst gerichte stap bij het verspreiden van deze technologie binnen de industrie”’ zo stelt Klaus Fröhlich, Lid van de Raad van Bestuur van BMW AG voor Ontwikkeling.

Aanpasbaar platform voor autonoom rijden

“De samenwerking tussen BMW, Intel en Mobileye blijft nieuwe wegen banen voor de auto-industrie”’ vertelt Intel-CEO Brian Krzanich. “In minder dan een jaar hebben de gezamenlijke teams aanzienlijke vooruitgang geboekt bij het leveren van een aanpasbaar platform voor autonoom rijden en zijn ze op schema voor het leveren van veertig pilot-auto’s in de tweede helft van dit jaar. Het toevoegen van Delphi als integratiepartner zal de introductie van autonome auto’s van verschillende automobielfabrikanten op de weg helpen te versnellen en differentiatie bieden aan de klanten.”

“Samenwerking en kruisbestuiving tussen meerdere automobielfabrikanten en toeleveranciers is de beste benadering voor het ontwikkelen van een veilige, betaalbare en snel op de markt te brengen oplossing voor autonoom rijden”, zegt Mobileye-medeoprichter, voorzitter en CTO Professor Amnon Shashua. “De ervaring van Delphi in het veld en de lange geschiedenis van het integreren van complexe systemen maken het bedrijf een uiterst geschikte keuze als partner in dit samenwerkingsverband.”

“Dit is een fantastische mogelijkheid voor Delphi om zijn technische kennis en ervaring met geautomatiseerd rijden en elektrische architectuur te gebruiken en zo een bijdrage te leveren aan het ontwikkelen en toepassen door het samenwerkingsverband op grotere schaal. Onze hechte werkrelatie met alle drie de partners fungeert als solide fundament voor succes”’ aldus Kevin Clark, President en CEO van Delphi.

Reageer op dit artikel