nieuws

Michelin introduceert nieuwe CrossClimate+ all-seasonband

Techniek 4951

Michelin introduceert nieuwe CrossClimate+ all-seasonband

Michelin introduceert de nieuwe CrossClimate +, een band die, zo zegt Michelin, het beste van zomer- en winterbandentechnologieën in zich verenigt voor hoge prestaties gedurende zijn hele levensduur.

De CrossClimate+ levert op droog wegdek dezelfde prestaties als de CrossClimate en positioneert zich eveneens als premium zomerband, zegt Michelin. “Zijn prestaties onder winterse omstandigheden gaan echter nog verder dan die van zijn voorganger, waarbij uitstekende tractie op besneeuwde wegen is gegarandeerd”, stelt de Franse bandenfabrikant.

Veel automobilisten zijn, om praktische of budgettaire redenen, niet in staat of niet bereid om hun zomerbanden te wisselen voor winterbanden, constateert Michelin. “Hoewel sommige prestaties van een band (zoals de rolweerstand) beter kunnen worden naarmate een band meer kilometers heeft afgelegd, nemen de meeste prestaties na verloop van tijd af. Dat geldt zeker voor de grip op nat of besneeuwd wegdek.”

Prestaties blijven over hele levensduur gelijk

De CrossClimate+ combineert de eigenschappen van een zomerband en van een winterband. “In nieuwstaat heeft de CrossClimate+ evenveel tractie op besneeuwde wegen als een premium all-season band. Maar als hij versleten is, heeft de band nog dezelfde tractie als van dezelfde premium all-season banden die half versleten zijn. De prestatie van de CrossClimate+ blijft van de eerste tot de laatste kilometer nagenoeg gelijk. In de zomer zijn de prestaties vergelijkbaar met die van een zomerband”, zegt Michelin.

Die prestaties dankt de band aan een vernieuwd compound voor het loopvlak, een speciaal V-vormig profiel en 3D-lamellen tot op de profielbodem. De CrossClimate+ is nu leverbaar in afmetingen van 15 tot en met 18 inch. Later volgen banden in 14 inch en de CrossClimate SUV.

Reageer op dit artikel