nieuws

Kleber Transpro 4S is all-seasonband voor bestelauto’s

Techniek 1259

Kleber Transpro 4S is all-seasonband voor bestelauto’s

Kleber komt met de Transpro 4S, een all-seasonband voor bestelauto’s. Volgens Kleber presteert de band op besneeuwde wegen nog beter dan de Transalp 2 winterband en spaart hij brandstof; de Transpro 4S heeft een C-klassering voor brandstofverbruik.

Met die klassering is hij zuiniger dan de Transalp 2 winterband van Kleber. De rolweerstand is met 18% verminderd ten opzichte van die winterband. Met de 3PMSF- en M+S-markeringen is de band gecertificeerd voor gebruik in de winter.

B-klassering voor grip op nat wegdek

De forse breedte van de dwarsgroeven en de positionering van de lamellen moeten zorgen voor veel grip op besneeuwde wegen. Met remmen op nat wegdek behoort de Transalp 2 tot de beste in zijn categorie (4); voor grip op nat wegdek heeft de band een B-klassering. Volgens Kleber is de band op nat wegdek net zo veilig als een zomerband voor bestelwagens en veiliger dan een winterband voor bestelwagens.

De Transpro 4S is leverbaar in diverse maten in 15 en 16 inch.

Reageer op dit artikel