nieuws

‘Ook Fiat Chrysler overstag met stekkerauto’

Techniek 1049

‘Ook Fiat Chrysler overstag met stekkerauto’
De Chrysler Pacifica minivan.

Automaker Fiat Chrysler komt naar verwachting begin volgend jaar met een volledig elektrisch aangedreven model op de proppen. Daarmee gaat het Italiaans-Amerikaanse merk alsnog overstag, nadat topman Sergio Marchionne lange tijd oordeelde dat elektrisch rijden niet rendabel zou zijn.

 

Volgens ingewijden zal Fiat Chrysler zijn stekkerauto, de Chrysler Pacifica minivan, volgende maand tijdens techbeurs CES in Las Vegas presenteren. Ook zou Fiat Chrysler werken aan een elektrisch aangedreven Maserati. Dat model moet als concurrent van de luxueuze Tesla’s gaan dienen.

De twee modellen markeren een verschuiving in denkwijze bij de automaker. Lange tijd was het bedrijf terughoudend met het investeren in elektrische auto’s. Marchionne gaf afgelopen zomer nog aan dat elektrificatie niet de oplossing was voor de “kwalen van de mens.” Wel zei hij destijds dat hij met elektrische aandrijving wilde experimenteren.

Reageer op dit artikel