nieuws

Febi remschijven getest tot ze gloeien

Techniek 2562

Febi remschijven getest tot ze gloeien
De Febi remschijf 12731 voor bedrijfsvoertuigen werd op een testbaan voor bedrijfsvoertuigen gemonteerd op de racetruck van coureur Gerd Körber.

Hoeveel kan een Febi remschijf verdragen? Om dat uit te vinden, onderwierp de Bilstein Group een set 12731 remschijven voor bedrijfsvoertuigen aan de ultieme stresstest: op het circuit, gemonteerd op een 1.150 pk racetruck.

De Febi remschijf 12731 voor bedrijfsvoertuigen werd op een testbaan voor bedrijfsvoertuigen gemonteerd op de 5,5 tons racetruck van coureur Gerd Körber, die door Ferdinand Bilstein GmbH + Co. KG gesponsord wordt.

Vergeleken met raceremschijven

De remschijven, bedoeld en ontwikkeld voor straatgebruik, moesten 1.150 pk en 5.000 Nm bedwingen, waarbij de temperaturen opliepen tot 800 graden Celsius. De temperatuur werd afgelezen met telemetriesoftware en vergeleken met de waarden van de ‘gewone’ raceremschijven.

Een camera op het chassis zorgde voor extra beeldmateriaal. Hij registreerde de felle gloed die werd veroorzaakt door de extreme stress die de remschijven tijdens de testritten moesten verduren. En dat leverde fraaie beelden op, zoals je in de video hieronder ziet.

Reageer op dit artikel