nieuws

Koskamp introduceert de mijngarage plug-in

Techniek 1454

Koskamp introduceert de mijngarage plug-in

Op donderdag 2 juni werd in Steenwijk de Koskamp oplossing voor de “connected car” geïntroduceerd. Meer dan 160 aanwezigen werden aangenaam verrast door de mogelijkheden die de mijngarage plug-in biedt.

Universele autobedrijven kunnen hun klanten een service bieden waarmee auto’s vanaf 2002 net zo “connected” zijn als de nieuwste autotypes die vanaf 2016 als “connected car” werden gelanceerd. Door het plaatsen van de “plug-in dongle” en het installeren van mijngarage app op de mobiele telefoon van de automobilist is monitoring van de gezondheidstoestand van de auto binnen handbereik van alle autobedrijven die deel uit maken van het www.mijngarage.nl netwerk.

De bijbehorende hardware en software werd de afgelopen jaren ontwikkeld door Koskamps business partner Sator. Bij de opening benadrukte Bram Koskamp het grote belang van deze ontwikkeling voor de universele markt.

Airbnb en Uber

De intro van de presentatie werd daarom gedaan door Adriaan Roggeveen, lid van de Sator directie. Roggeveen wees daarbij op de snelheid waarmee nieuwe ontwikkelingen in de markt zich voltrekken. Hij benadrukte dat nieuwe initiatieven, waarbij de mobiele telefoon en internet een sleutelrol spelen, de markt in korte tijd drastisch kunnen veranderen. De opkomst van Airbnb en Uber hebben de hotelsector en de taxi-branche voorgoed veranderd. “Bij de mijngarage plug-in aanpak gaat het niet om de connected car, maar om de connected customer”, aldus Roggeveen.

Koskamp faciliteert en stimuleert deze ontwikkeling om haar klantenkring daarmee op voorsprong te zetten. De buitendienstmedewerkers zijn daarvoor opgeleid. Vanuit de huidige 10 vestigingen én de nieuwe vestiging die per 1 augustus in Zutphen operationeel zal zijn wordt de “mijngarage plug-in” ook volledig ondersteund.

Reageer op dit artikel