nieuws

Zelf reparaties aan versnellingsbakken uitvoeren

Techniek

Zelf reparaties aan versnellingsbakken uitvoeren
De INA GearBOX bevat alle benodigdheden voor een efficiënte reparatie van het aandrijfsysteem. Naast pakkingen, O-ringen, asafdichtingen en ondersteunende lagers, bevat de kit ook nuttige componenten om de meest voorkomende problemen op te lossen.

Problemen aan het aandrijfmechanisme starten vaak onschuldig, maar ze kunnen al snel leiden tot ernstige schade. Schaeffler stelt de INA GearBOX voor, die garages toelaat zelf reparaties aan de versnellingsbak uit te voeren. De reparatieoplossing garandeert een professionele, snelle en voordelige herstelling.

Dankzij de INA GearBOX kunnen garages voortaan zelf efficiënt herstellingen aan de transmissie uitvoeren. Doordat uitbesteden niet langer noodzakelijk is, wordt er heel wat tijd bespaard, en dus profijt gedaan. Maar ook specialisten binnenshuis hebben baat bij de INA GearBOX aangezien het tijdrovende zoeken naar specifieke slijtageonderdelen wegvalt.

Elke INA GearBOX is afgestemd op een specifiek type transmissie en bevat alle vereiste onderdelen, voor een professionele reparatie: naast slijtageonderdelen – zoals pakkingen, O-ringen, asafdichtingen en ondersteunende lagers voor in de versnellingsbak – bevat de reparatiekit ook standaard de benodigde componenten om vaak voorkomende problemen bij transmissies op te lossen.

Redenen transmissiefalen

Dankzij de INA GearBOX kunnen garages transmissieschade zelf vaststellen en op een professionele, snelle, en dus rendabele manier oplossen.

Dankzij de INA GearBOX kunnen garages transmissieschade zelf vaststellen en op een professionele, snelle, en dus rendabele manier oplossen.

Wat zijn de meest voorkomende redenen voor transmissiefalen? Wat zijn de specifieke zwakke punten van het versnellingsmechanisme? Welk gereedschap hebben we nodig voor een professionele reparatie ervan? Het zijn allemaal vragen die de aftermarketspecialisten van Schaeffler zich hebben gesteld bij de ontwikkeling van de INA GearBOX. “We hebben gebruikte exemplaren van de meest courante aandrijfsystemen tot in het detail bestudeerd en hebben systematisch de gemeenschappelijke oorzaken van schade geïdentificeerd,” aldus Axel Blaschke, Categorie Management, Transmission Applications, Schaeffler Automotive Aftermarket.

“In de INA GearBOX reparatieoplossingen zit een enorm marktpotentieel – voor garages, maar ook voor distributiepartners. Elke INA GearBOX kan besteld worden met één specifiek referentienummer, daarna kan de reparatie al beginnen,” zegt Axel Blaschke. Volgens recente studies werden tussen 2000 en 2010 wereldwijd ongeveer 360 miljoen handgeschakelde versnellingsbakken geproduceerd. Voor het jaar 2020, tonen de verwachte productieaantallen wereldwijd een aandeel van ongeveer 50 procent, en in Europa zelfs 70 procent.

Reageer op dit artikel