nieuws

Brembo Formule 1-video

Techniek

Brembo Formule 1-video

Brembo heeft een spectaculaire video uitgebracht. Het gaat om een nieuwe versie van een 3D-video over de werking van het remsysteem in een Formule 1-auto.

Het remsysteem van een Formule 1-auto maakt een vertraging van 6G mogelijk. De diameters van de twee remcilinders zijn gelimiteerd door voorschriften, de twee remvoeistofreservoirs zijn gevuld met 100 tot 250 cc, afhankelijk van de hoeveelheid slijtage van de geventileerde koolstof-schijfremmen en koolstof remblokken. De remklauwen hebben zes zuigers van lithium aluminium. Het is allemaal informatie uit het Brembo-filmpje.

Brembo’s jubileum

De aanleiding om een nieuwe versie van de populaire 3D-video te maken, is Brembo’s veertigste verjaardag in de racewereld. Het filmpje illustreert op een duidelijke manier de werking van het remsysteem van een Formule 1-auto. De kijker gaat via een virtuele tour langs elke component, terwijl een Engelstalige tekst een korte uitleg geeft. Het filmpje is hier te zien.

 

Reageer op dit artikel