nieuws

Goodyear introduceert acht AA-bandenmaten

Techniek

Goodyear introduceert acht AA-bandenmaten

Goodyear heeft acht bandenmaten in de EfficientGrip Performance-lijn geïntroduceerd, die allemaal het AA-label hebben. De banden vormen een aanvulling op het assortiment van 76 bandenmaten, waarvan Goodyear al 53 BA banden aanbood.

Volgens Goodyear zijn de EfficientGrip Performance‑zomerbanden de zuinigste banden in Europa in hun soort. Het AA‑label geeft aan dat een band maximaal scoort op brandstofzuinigheid (door het verlagen van de rolweerstand) en maximaal op veiligheid (door een betere grip bij natte weersomstandigheden).

Acht AA en 53 BA

Van de 76 verschillende bandenmaten uit de EfficientGrip Performance‑serie hebben acht maten het AA‑label, 53 het BA‑label, twee het BB‑label en elf het CA‑label. Verder is er één maat met het BC‑label en één met het CB‑label. De acht EfficientGrip Performance‑banden met het AA‑label zijn:

  • 204/55RI6 94W XL
  • 204/55RI7 95V XL
  • 215/55RI6 97H XL
  • 215/55RI6 97W XL
  • 215/55RI7 98W XL
  • 225/50RI7 98V XL
  • 225/55RI7 101W XL
  • 225/60R16 102W XL

Nog meer EU-wetgeving?

Goodyear vraagt de Europese Unie om nog meer wetgeving, omdat de labelregeling volgens Goodyear een uitstekende mogelijkheid vormt om consumenten te informeren over de voordelen van banden. De bandenlabels houden slechts rekening met drie criteria, terwijl het productontwikkelingsteam van Goodyear er wel vijftig in aanmerking neemt om veilige, solide en hoogwaardige producten te bieden.

Reageer op dit artikel