nieuws

Hoe zit het nou echt met de elektrische auto?

Techniek

Hoe zit het nou echt met de elektrische auto?

Hoe worden elektrische voertuigen aangedreven? Hoe zit het met de actieradius? Waar kun je een elektrische auto opladen? Voor wie is elektrisch rijden bedoeld? En hoe gaat de elektromobiliteit zich ontwikkelen? Tijdens de ATC Automotive e-Day worden alle aspecten rondom de elektrische auto belicht. Wie bij wil blijven, blijft niet weg!

Op zaterdag 10 mei vindt de eerste ATC Automotive e-Day plaats. Deze themadag staat in het teken van de elektrische auto en het opladen van elektrische voertuigen. Gedurende de dag vinden verschillende presentaties plaats. Een overzicht:

  • Intelligente laadpunten, door Henk Roest van Van der Sijs Techniek & Automatisering
  • “Hoe weet ik of elektrisch rijden iets voor mij is?”, door Elske van der Fliert van Zero-E
  • Geen limiet aan elektrische kilometers, door Simon Smit van Renault Nederland
  • Cargohopper zero-emissie Stadsdistributie, door Diderick van Veldhuysen van Divaco
  • “Hoe komt de stroom vanaf de elektriciteitscentrale in de batterij van de auto?”, door Wim de Leeuw, oud docent IVA
  • Een unieke presentatie over de technieken achter elektrisch rijden, door Dr. Ir. Igo Besselink van de TU Eindhoven
  • “Hoe kijkt de energieleverancier aan tegen een ‘Smart Grid’?”, door Patrick Langevoort, Business Development Manager van Alliander Mobility Services.

Test ’t zelf!

Zelf een proefrit te maken met een elektrische auto? Geen probleem. Het wagenpark op de e-Day bestaat uit: een Tesla Model S en Roadster, Renault Zoe, Kangoo en Twizy, BMW i3, Mitsubishi Outlander PHEV, Nissan Leaf,

Volkswagen E-Up, Byd E6 suv, smart fortwo, Ford Focus, Citroen C-Zero, Opel Ampèra en een Toyota Prius.

Smart Grid

Verder mag je de rondleiding langs een opstelling van 200 zonnepanelen met een uitleg over een intern Smart Grid niet missen.

Praktische informatie

De ATC Automotive e-Day start op 10 mei om 10.00 uur bij Van der Sijs Techniek & Automatisering aan de Molenvliet 4 in Wijk bij Duurstede. ATC vraagt een bijdrage van € 10,- voor de lunch en consumpties. De dag is toegankelijk voor ATC-leden. Introducees zijn welkom, maar leden krijgen voorrang. Omdat er plaats is voor maximaal 250 deelnemers, is online registratie noodzakelijk. Er zijn op dit moment nog 122 plekken beschikbaar, dus wees er snel bij!

Reageer op dit artikel