nieuws

Turbo’s Hoet turbodiagnose DVD in AMT

Techniek

Turbo’s Hoet turbodiagnose DVD in AMT

Nieuwe turbo gemonteerd, en ja hoor, daar is de klant weer. Opnieuw defect! Turbo’s Hoet kent het probleem: “Turboschade ontstaat in negen van de tien gevallen door een externe oorzaak”. De turbospecialist uit Hoevelaken presenteert nu een praktische oplossing: de diagnose-DVD.

De DVD van Turbo’s Hoet is bedoeld voor zowel personen- als bedrijfsautobedrijven. In de video wordt aandacht gegeven aan het zoeken naar de oorzaak van een defecte turbo. Het stellen van een juiste diagnose is namelijk van groot belang. Ook de installatie van de nieuwe turbo komt uitgebreid aan bod. De DVD loodst de monteur vanaf de klantenklacht via diagnose en installatie tot aflevering van de gerepareerde auto.

Technische informatie delen

Olaf Velthuis van Turbo’s Hoet: “Onze focus is gericht op de ondersteuning van de monteur die steeds vaker te maken krijgt met turbo’s. Met deze DVD helpen wij hem met het stellen van de juiste diagnose en met technische ondersteuning. Dankzij onze officiële distributeurschappen van alle grote turbo-fabrikanten beschikken wij over de meest actuele technische informatie. Deze informatie delen wij graag met de monteur”.

De juiste turbo op de juiste plaats

Behalve met de technische info, helpt de DVD ook bij het bestellen van de juiste turbo op de juiste plaats. De turbo’s van Turbo’s Hoet zijn inmiddels via een uitgebreid netwerk van lokale grossiers verkrijgbaar. Ook de vernieuwde Turbo’s Hoet-website inclusief webshop komt aan bod.

Steeds vaker nieuw

Montage van een nieuwe turbo is steeds vaker noodzakelijk. Dat komt allereerst omdat het gebruik van turbo’s op benzinemotoren razendsnel toeneemt: “Nu is nog slechts 5% van de benzinemotoren uitgerust met een turbo. Dat stijgt de komende vijf tot zeven jaar naar 25 tot 30%.”. Bovendien worden turbo’s technisch steeds complexer: “Dat maakt het in steeds meer gevallen onmogelijk om de turbo te reviseren. In die gevallen moet een nieuwe turbo gemonteerd worden”.

Turbo’s Hoet groeit

De verkoopcijfers van Turbo’s Hoet geven de groei in vervangen turbo’s haarscherp weer. Turbo’s Hoet is in meerdere Europese landen officieel distributeur van Garrett, BorgWarner, Mitsubishi, IHI en Holset. Het bedrijf verkocht in 2010 60.000 turbo’s, waarvan 15.000 in Nederland. In 2009 waren dat er nog 13.500.

 

Erwin den Hoed (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel