nieuws

Bosch viert 111-jarig bestaan bougies met wedstrijd

Techniek

Bosch viert 111-jarig bestaan bougies met wedstrijd

Bosch produceerde de afgelopen 111 jaar meer dan 11 miljard bougies en wil dat vieren met een grote Bosch wedstrijd voor universele garagebedrijven. Bosch zoekt de hoogste en meest originele toren gemaakt met doosjes van Bosch bougies.

Op 7 januari 1902 kreeg Bosch een patent voor zijn hoogspanningsmagneetontsteking in combinatie met een ontstekingsbougie. In de 111 jaar sindsdien heeft Bosch meer dan twintigduizend verschillende types bougies ontwikkeld en meer dan elf miljard bougies geproduceerd. Het huidige assortiment bestaat uit 1.250 soorten bougies met 26 verschillende elektrodeconfiguraties. Bosch wil de 111e verjaardag niet onopgemerkt voorbij laten gaan en organiseert een wedstrijd voor universele autobedrijven in Nederland en België. Bosch moedigt hen aan om in de showroom of werkplaats een toren te bouwen met doosjes van Bosch bougies.

Tower of Power

De maker van de hoogste toren – een Tower of Power – maakt kans op een weekend Parijs. Daarnaast is er ook een speciale prijs van de jury en een prijs voor de meest originele toren. De wedstrijd loopt al en wordt eind december afgesloten. Via e-mailcampagnes en door aanmoediging van de grossiers worden de garages tot deelname opgeroepen; de grossier krijgt dezelfde prijs als de winnaar. Foto’s van de toren kunnen tot 31 december digitaal worden doorgestuurd via de speciale website.

Reageer op dit artikel