nieuws

Ferrari wil meer hybride auto’s maken

Techniek

Ferrari wil meer hybride auto’s maken

Ferrari is, na het succes van de LaFerrari, van plan meer hybride modellen te gaan maken. Topman Luca di Montezemolo gelooft sterk in hybrides, zo zei hij vandaag.

In elektrische auto’s geloven de Italianen daarentegen weer helemaal niet. Maar voor hybride Ferrari’s is zeker een markt, aldus de Italianen. Na het succes van de hybride LaFerrari denkt de sportwagenmaker meer milieubewuste vermogende kopers warm te kunnen maken voor een milieuvriendelijke auto.

De 1 miljoen euro kostende LaFerrari kwam in maart op de markt en is inmiddels uitverkocht. Van de sportwagen met 963 pk werden 499 exemplaren gemaakt.
Het hybrideproject is onderdeel van Montezemolo’s strategie om de winst te stimuleren met aangepaste versies van Ferrari’s voertuigen.

Ook andere luxe autofabrikanten zien inmiddels brood in hybridemodellen. Zo presenteert Porsche volgende maand de 631.000 euro kostende productieversie van de 918 Spyder, terwijl BMW de i8 plug-in hybride superwagen in de markt zet. Land Rover kondigde woensdag aan in september te beginnen met de verkoop van de eerste hybride sportmodellen in het Verenigd Koninkrijk.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel