nieuws

Turboreiniging met Wynn’s Turbo Cleaner

Techniek

Turboreiniging met Wynn’s Turbo Cleaner

De uitlaatgassen die de turbo aandrijven laten vervuiling achter. Ook carterventilatie leidt vuil naar het inlaatsysteem. Wynn’s introduceert de Turbo Cleaner, die vervuilde turbo’s kan behandelen zonder demontage.

De verbetering van het motorrendement door een turbo heeft een keerzijde: de stroom van hete uitlaatgassen die de turbo aandrijft, laat olie, roet, lak en teer achter. Door de vuilafzettingen is er meer kans op slijtage en kan het compressorwiel vast komen te zitten.

Ook carterventilatie leidt vuil naar het inlaatsysteem, waardoor de motor een signaal krijgt om meer brandstof in te spuiten en dus nog meer te vervuilen. Naast verminderd vermogen van de motor kan het ook erg vervelende geluiden van de turbo veroorzaken.

De motorolie in de turbo kan ook voor problemen zorgen. De olie zorgt voor koeling en smering van de turbo. Ook hier kan vervuiling en verstopping optreden.

 

De oplossing

 

Om deze problemen op te lossen, komt Wynn’s met Turbo Cleaner op de markt. Wynn’s Turbo Cleaner zorgt voor een onmiddellijke en grondige reiniging van de turbo.

Bij een vervuilde turbo kan de behandeling gebeuren zonder demontage. Bij een zeer vervuilde, bijna verstopte turbo zal de turbo eerst gedemonteerd moeten worden.

De Turbo Cleaner verwijdert aanslag van gom, lak, teer en roet in de turbo, herstelt het originele turborendement en herstelt de optimale lucht brandstof verhouding.

Wynn’s Turbo Cleaner is onschadelijk voor nabehandelingssystemen van uitlaatgassen en beschikbaar vanaf 1 juni 2012.

John Mulder (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel