nieuws

LuK RepSet Pro voor semi-hydraulische koppelingssystemen

Techniek

LuK RepSet Pro voor semi-hydraulische koppelingssystemen

Met de LuK RepSet Pro kunnen alle relevante koppelingsonderdelen worden vervangen, inclusief de bijbehorende hydraulische componenten. Daarmee kan volgens LuK een storingvrije werking van het gehele systeem worden gegarandeerd.

De nieuwe LuK RepSet Pro omvat een koppelingsschijf, een drukplaat, een conventioneel druklager en een hulpcilinder. Daarmee zijn alle componenten beschikbaar die nodig zijn voor een professionele reparatie. Tegelijkertijd wordt de handling van onderdelen vereenvoudigd en het aantal bestellingen verminderd. Aanvullende service‑informatie geeft uitleg over de vervanging van onderdelen: een duidelijk voordeel voor garages en dealers.

Voorkom problemen na koppelingsreparatie

Mechanische en hydraulische componenten worden blootgesteld aan invloeden zoals slijtage, warmte, vuil, vocht en oliedamp. Bij hoge kilometrages komen verontreinigingen vaker in het hydraulische systeem terecht. De gevolgen kunnen storingen aan het hydraulisch systeem zijn en daarom vindt LuK dat bij het vervangen van een koppeling de hydraulische vloeistof gecontroleerd en vervangen moet worden. LuK vindt ook dat alle hydraulische slijtage-onderdelen vervangen moeten worden, inclusief de kunststofcomponenten. Complete vervanging voorkomt onopgeloste problemen na een koppelingsreparatie, aldus LuK.

Reageer op dit artikel