nieuws

Fontys bouwt beste elektrische Burton

Techniek

Fontys bouwt beste elektrische Burton

De afgelopen weken heeft het team van Fontys Eindhoven meer dan twaalf uur per dag gewerkt om de elektrische Burton op tijd af te hebben voor de finale van de Electric Sports Car Build-off. En met succes: het studententeam eindigde zaterdag op een gedeelde eerste plaats, samen met het bedrijf WP Haton.

ESCBO staat voor Electric Sports Car Build-off en is een competitie opgezet door Siemens, waarbij vier hogescholen en drie bedrijven een elektrische sportauto op basis van een Burton ontwikkelen. Met het project wil Siemens laten zien dat werken met elektrotechniek leuk en uitdagend is. Afgelopen zaterdag was de finale van het project op vliegveld Valkenburg.

Twee winnaars

“Innoveren, kennis delen, co-creëren en samen veel plezier beleven vormden de kern van de ESCBO en waren de factoren waar de teams mee konden scoren in de competitie”, zegt Gert Bravenboer, directeur Industry van Siemens Nederland. De auto moest snel en uitdagend zijn. Andere beoordelingspunten waren veiligheid, actieradius en kosten. WP Haton en Fontys scoorden het beste.

Vol ambitie

In december en januari bezocht AMT de werkplaats van het studententeam uit Eindhoven. Het team zat vol ambitie en bouwde een achterwielaangedreven auto met een tablet als klokkenpaneel. Daarnaast was Fontys erg actief met het delen van kennis. Het team organiseerde verschillende workshops voor middelbare scholieren.

Niet alleen techniek

In maart won het team ook ‘the battle’. Daar moesten de deelnemers de voortgang van het project presenteren. De combinatie van de techniek in de auto, gebruik van social media en het kennis delen heeft het team een eerste plaats bezorgd. Een uitgebreid verslag over de laatste week voor de finale en de finaledag leest u in AMT 7/8.

Reageer op dit artikel