nieuws

Méguin lanceert online oliewijzer

Techniek

Méguin lanceert online oliewijzer

Oliespecialist Méguin presenteert een nieuwe online oliewijzer. Wie het kenteken van zijn auto invoert krijgt daarna alle geschikte oliesoorten in beeld. De oliewijzer is bedoeld om automobilisten en autobedrijven gemakkelijk wegwijs te maken in de jungle van vrijgaven en specificaties.

Kenmerkend voor de moderne motoren van tegenwoordig zijn de zeer kleine toleranties bij de motorolie. Een verkeerde olie kan problemen of zelfs motorschade veroorzaken. Daarom is het belangrijk, altijd de juiste olie te gebruiken.
Op de Méguin-website hoeft men alleen het kenteken in te voeren. Vervolgens verschijnt een lijst, waarin behalve alle voor het voertuig geschikte oliesoorten ook de voor transmissie, assen en servobesturing benodigde oliën staan aangegeven.
Behalve op kenteken kan ook gezocht worden op automerk, model en de motorisatie. De Méguin oliewijzer is gratis en kan door iedereen worden geraadpleegd. De gegevens kunnen uitgeprint en in de auto bewaard worden, zodat men altijd weet, wanneer welke olie bijgevuld of ververst moet worden.

Méguin is een onderdeel van de Duitse oliespecialist Liqui Moly. De Méguin-producten worden in Nederland via Mate for Cars aangeboden.

John Mulder (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel