nieuws

Gates produceert vijfmiljoenste PowerGrip Kit

Techniek

Gates produceert binnenkort de vijfmiljoenste PowerGrip Kit in de Europese Power Transmission vestiging in Polen. Sinds 2011 beschikt Gates hier over een ultramoderne assemblagelijn voor de kits.

Gates produceert vijfmiljoenste PowerGrip Kit

De Gates-fabriek in Polen produceert onder andere de basiscomponenten voor riemen en een breed scala aan V‑riemen en distributieriemen. Naast PowerGrip Kits voor het distributiesysteem worden sinds een paar maanden ook Micro‑V Kits voor ABDS‑hulpaandrijfsystemen (Accessory Belt Drive Systems) geassembleerd.

Gates introduceerde twintig jaar geleden de eerste PowerGrip distributieriemkit, waarmee riemen, meelooprollen en spanrollen allemaal tegelijk konden worden vervangen. Sindsdien is het assortiment voortdurend uitgebreid. In de Benelux wordt inmiddels in zeventig procent van de vervangingen gekozen voor een alles‑in‑één kit.

PowerGrip Kits met waterpomp

Speciaal voor PowerGrip Kits met waterpomp, waarnaar steeds meer vraag is, is afgelopen december een extra assemblagelijn in werking gesteld. Een Gates PowerGrip Kit met waterpomp bevat alle onderdelen die nodig zijn voor een complete vervanging van het distributieriemsysteem. Zo’n set kan bestaan uit één of meer distributieriemen, spanrol(len), meelooprol(len), benodigde accessoires, een specifieke installatiehandleiding en een toepassingsspecifieke waterpomp.

Reageer op dit artikel