nieuws

Audi en Mercedes met stip binnen in nieuwe zuinigheids-TOP10’s

Techniek

Audi en Mercedes met stip binnen in nieuwe zuinigheids-TOP10’s

ANWB, WNF en Stichting Natuur en Milieu brengen elk kwartaal nieuwe staatjes uit van de zuinigste benzine- en dieselauto’s binnen een aantal klassen om autokopers te adviseren bij de aankoop van een milieu- en portemonneesparende auto. De nieuwe modellen van Audi en Mercedes scoren goed in de nieuwste TOP10-lijsten.

Audi bezet met de benzine-A3 1.4 T FSI S-tronic de derde plaats in de klasse ‘middelgroot benzine’ na de hybrides van Toyota (Prius) en Honda (Civic).
De A4 (Limousine 2.0) komt met stip binnen in de diesel- en benzineklasse ‘groot’. BMW staat in die klassen door Efficient Dynamics overigens nog altijd aan kop.

Mercedes komt met de C180 Kompressor Blue Efficiency in de grote benzineklasse op plek 3 binnen na de BMW 316 en Audi A4. De C200 Blue Efficiency is nieuw op 4 bij de grote diesels na de BMW 318d, Volvo S40 en Audi A4.

De klasse ‘middelgroot diesel’ telt nu, na de Seat Cordoba met een CO2-emissie van 118 g/km, zeven auto’s met een identieke CO2-uitstoot (119 g/km). De grens om in de TOP10 ‘middelgroot diesel’ te komen is hiermee verlaagd van 125 naar 120 gram CO2 per kilometer.

Michel Buyvoets (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel