nieuws

Bougies en lambdasensoren voor tweewielers

Techniek

Bougies en lambdasensoren voor tweewielers

Ook bij motorfietsen draait het om een goede vonk en schone uitlaatgassen. NGK helpt met een groot assortiment bougies, bougiekabels en lambdasensoren, speciaal voor tweewielers. Het is samengebracht in een nieuwe, 367 pagina’s tellende tweewielercatalogus.

In totaal gaat het om 7750 toepassingen voor motorfietsen, scooters en quads. Veel bougies en lambdasensoren van NGK zijn ‘original equipment’ want NGK is huisleverancier bij merken als Aprilia, BMW, Ducati, Honda, KTM, Moto Guzzi, Suzuki en Triumph.
Overigens neemt ook het belang van de lambdasensor in de tweewielermarkt toe, nu steeds meer motorfietsen worden uitgerust met een geregelde katalysator.
Treft u een ander merk bougie aan in de motorfiets, scooter of quad, dan kunt u via conversietabellen in de catalogus een NGK-vervanger vinden.

Minder koolafzetting
Voor nog betere ontsteekprestaties levert NGK de Iridium IX high-performance bougie, ter vervanging van standaardtypes. Deze bougie met dunne middenelektrode met iridiumpunt, verbetert de gasresponse en acceleratie. Ook heeft deze bougie minder last van koolafzetting op de bougie, wat vooral bij motorfietsen voorkomt die voor korte ritten en stop-and-go verkeer gebruikt worden.
De nieuwe tweewielercatalogus is verkrijgbaar bij de NGK-specialist, maar ook als pdf te downloaden van www.ngk.de/pro.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel