nieuws

BMW R1200 GS in actie, bekijk de video!

Techniek

BMW R1200 GS in actie, bekijk de video!

De BMW R1200 GS is een icoon in de motorwereld. Volledige herziening van de succesvolle boxer, met zelfs een overstap naar vloeistofgekoelde cilinderkoppen, was vorig jaar dan ook wereldnieuws. Onlangs kon AMT de splinternieuwe GS rijden en spraken we Toine Ruhe, de Nederlandse projectmanager van de nieuwe GS. Bekijk de video!

Vloeistofgekoelde koppen, verticale in- en uitlaatkanalen, cilinders die deel uitmaken van de carterhelften, nieuwe klepbediening, herzien drijfwerk, nieuw frame, versnellingsbak als deel van het motorblok, natte koppeling, actieve demping…, er is nogal wat veranderd aan de BMW R1200GS. Over de techniek schreven we al uitgebreid in AMT 11 van 2012.

Nederlandse ontwerper aan het woord

Maar hoe rijdt de nieuwe allroad tweewieler? En welke gedachte zit er achter alle technische veranderingen? We reden de splinternieuwe motorfiets in BMW’s eigen Enduropark Hechlingen en we spraken daar projectmanager R1200 GS Toine Ruhe. Check de video die we maakten met de collega’s van Motorklik.

Reageer op dit artikel