nieuws

JLM PatFluid: additief voor dieselpartikelfilters

Techniek

JLM PatFluid is een universele vervanger van additieven voor dieselpartikelfilters in alle personen- en bestelauto’s die zijn uitgerust met een katalysator met een on-board doseersysteem en een additievenreservoir.

JLM PatFluid: additief voor dieselpartikelfilters

JLM PatFluid is een brandstofgedragen katalysatorvloeistof die wordt gebruikt om het regeneratieproces in dieselpartikelfilters (DPF’s) te ondersteunen. DPF’s zijn een steeds vaker voorkomend onderdeel van uitlaatsystemen bij dieselvoertuigen om de uitstoot van roetpartikels te reduceren. Om het periodiek regenereren van de opgehoopte roetdeeltjes te verbeteren, voeren auto’s die zijn uitgerust met een on‑board doseersysteem een speciale katalysatorvloeistof mee in een reservoir. Onder andere auto’s van Peugeot/Citroën, Ford, Volkswagen/Audi, Volvo en Mazda zijn voorzien van een tank of zak, die gedurende de levensduur van de auto ooit eens een keer moeten worden bijgevuld.

Compatibel met alle merken voertuigen

JLM PatFluid is een universele oplossing voor alle personen‑ en bestelauto’s vanaf bouwjaar 2001, die met zo’n on‑board doseersysteem zijn uitgerust. JLM PatFluid verlaagt de verbrandingstemperatuur van de roetdeeltjes in het DPF, waardoor de roetdeeltjes gemakkelijker verbranden. JLM PatFluid vervangt alle tot dusver bekende originele onderdeelnummers van voertuigfabrikanten (onder andere PSA Particulate Fluid 973665, 997995, 973685,973686, C973685, C973686; Eolys DPX 42, DPX 176; Ford Particulate Fluid 1337646).

JLM PatFluid is leverbaar in verpakkingen van 1 en 4,5 liter. In combinatie met de JLM PatFluid Refill Kit kunnen auto’s die voorzien zijn van een additieventank of reservoirzak eenvoudig worden bijgevuld; de zak hoeft niet vervangen te worden.

Reageer op dit artikel