nieuws

Exide Heavy-accu speciaal voor trucks

Techniek

Exide Heavy-accu speciaal voor trucks

Exide Technologies introduceert een nieuw programma accu’s dat speciaal bedoeld is voor trucks. Er zijn vier verschillende uitvoeringen van de Exide Heavy-accu verkrijgbaar, zodat voor elke toepassing een optimale stroomleverancier beschikbaar is.

De nieuwe Heavy-acculijn van Exide wordt op de markt gebracht onder de merken Exide, Tudor, Fulmen, Centra, Sonnak en Deta.

De vier uitvoeringen dragen de namen Expert, Expert Endurance, Professional en Professional Power. Een selectiegrafiek helpt bij het maken van de juiste keuze voor een specifieke toepassing. Van belang daarbij is de motor, de uitrusting van het voertuig, het klimaat en de rij-omstandigheden (zoals lengte van de ritten en aantal starts).

Beide Expert-typen zijn duurzame accu’s, waarbij de separatoren versterkt zijn met een glasvezelmat. De Expert Endurance is vooral bedoeld voor voertuigen met een hoog stroomverbruik. Voor iets minder veeleisend gebruik zijn de Professional-uitvoeringen een goed alternatief. De Professional Power is aan te raden voor toepassingen met een gemiddeld energieverbruik, terwijl de ‘gewone’ Professional bedoeld is voor voertuigen met gering stroomverbruik.

Exide Technologies introduceert de Heavy-accu’s op de vakbeurs Equip Auto in oktober.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel