nieuws

Brembo ontgrendelt EPB

Techniek

Brembo ontgrendelt EPB

De EPB (Electronic Parking Brake) en de SBC (Sensotronic Brake Control) blokkeren het remsysteem, zodra het contact van de auto is uitgeschakeld. Prima, voor de automobilist, lastig voor de autotechnicus. Hij kan zo immers geen reparaties aan het remsysteem uitvoeren. Of toch, Brembo schiet te hulp.

Voor het openen van de remklauwen van auto’s met EPB of SBC heeft Brembo een oplossing, de Brembo Open Brake. De BOB maakt gebruik van universele software en wordt aangesloten op de EOBD-aansluiting in de auto. Bij welke auto’s de BOB van dienst kan zijn? Onder meer bij de Audi A6, A8, Citroën C4, Peugeot 308, 3008, Lancia Thesis, Mercedes CL, E, S, SL, Renault Espace IV, Scenic II en de VW Passat. De AD-grossier vertelt graag meer over de BOB.

Erwin den Hoed (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel