nieuws

Hella: Elektronicakennis in aftermarket op hoog niveau

Techniek

Hella: Elektronicakennis in aftermarket op hoog niveau

Met de Elektronica Rally wilde Hella de garagist er op wijzen dat elektronicaproblemen aan voertuigen vaak gemakkelijk door de garage zelf verholpen kunnen worden. Uit de resultaten van de rally concludeert Hella dat de elektronicakennis in de aftermarket op een behoorlijk hoog niveau is.

Ruim zeshonderd deelnemers aan de Elektronica Rally testten hun elektronicakennis door het beantwoorden van twaalf interactieve vragen.

Een kleine zeventig procent van de deelnemers wist negen of meer van de twaalf vragen goed te beantwoorden. Twintig deelnemers hadden zelfs alle vragen goed. Zij ontvingen van Hella een elektronica-cadeaukaart. Door middel van loting werd diagnosespecialist Luc Neve van Garage Kerckhaert uit Terneuzen als winnaar aangewezen.

Hella Tech World biedt steuntje in de rug
Volgens Hella kunnen de deelnemers bij moeilijke vragen best een steuntje in de rug gebruiken; 31 procent van de deelnemers haakte namelijk bij deze vragen af.

Moeilijke onderwerpen bleken de MAP sensor en de ABS wielsnelheidssensor. Over deze sensoren is meer informatie te vinden op Hella Tech World, het gratis online technisch portaal van Hella. Op dit portaal kan de autotechnicus zijn kennis opfrissen en vergroten met onder andere praktijkgerichte informatie.

Reageer op dit artikel