nieuws

Bardahl presenteert XTC motorolie

Techniek

Bardahl presenteert XTC motorolie

Bardahl presenteert de nieuwe XTC motorolie in verpakkingen van één en vijf liter. XTC is de olielijn voor viertakt automotoren; XTG is versnellingsbakolie en XTM is motorolie.

De XTC-lijn is de eerste olie van Bardahl die een nieuwe verpakking heeft gekregen. De herkenbare gele kleur is gebleven, maar bij de één liter verpakking is de plaats van de dop en de zichtstreep nieuw. Deze zorgen voor schenken zonder klokken. De vijf liter verpakking is standaard voorzien van een uittrekdop voor makkelijk en schoon (bij)vullen.

Nieuwe etiketten
De flessen zijn voorzien van nieuwe etiketten, waarop snel de juiste viscositeit en belangrijkste kenmerken van het type motorolie zijn te zien. Het gaat onder andere om 5W30, 5W40, 10W40 en 10W60, waaronder de Synthetic Fuel Save, Synthetic Common Rail, Syntronic Longlife en universele DPF-motorolie.

De term ‘Power plus’ op het etiket geeft aan dat het om smeermiddelen gaat die voorzien zijn van de beste basisoliën met een uitgebreid pakket additieven. De additieven zorgen voor bescherming tegen slijtage, corrosievorming en oxydatie. Op de achterkant van de fles zijn de API- en ACEA-specificaties weergegeven inclusief de goedkeuringen van de autofabrikanten.

Reageer op dit artikel