nieuws

Volvo en Iveco besparen brandstof met Mobil Delvac olie

Techniek

Volvo en Iveco besparen brandstof met Mobil Delvac olie

Een test met twee Volvo en twee Iveco vrachtauto’s heeft aangetoond dat Mobil Delvac smeermiddelen voordelen opleveren voor het brandstofverbruik. In de Iveco Eurocargo werd in stadsverkeer een gemiddelde brandstofbesparing van 4,7 procent gerealiseerd, met de Volvo truck bedroeg de besparing 2,85 procent.

De test werd verricht met twee Volvo FM 440 serie Euro V (voor 75 procent geladen) en twee Iveco Eurocargo 75E16 EEV Euro V vrachtauto’s (voor vijftig procent geladen). Voor beide trucks werd Mobil Delvac 1 LE 5W‑30 motorolie voor de motor gebruikt en Mobilube 1 SHC 75W‑90 voor de achteras. De Iveco gebruikte Mobilube ook in de versnellingsbak; de Volvo gebruikte Mobil Delvac Synthetic Transmission Oil V30.

Mobil Delvac 1 LE 5W‑30 is een krachtige, synthetische olie voor zware dieselmotoren. Mobilube 1 SHC 75W‑90 is een geheel synthetisch versnellingsbakolie voor bedrijfsauto’s en geschikt voor de gehele aandrijflijn.

Behalve de brandstofbesparingen zorgen de synthetische smeermiddelen volgens Mobil voor een betere bescherming van de motor en componenten, ook zijn de olieverversingsintervallen langer.

Reageer op dit artikel