nieuws

Valeo radiateuren voor oudere auto’s

Techniek

Valeo radiateuren voor oudere auto’s

Er rijden maar liefst zes miljoen auto’s in de Benelux van meer dan tien jaar oud – één op de drie. Voor deze groeiende markt had Valeo al een Classic-lijn van startmotoren en dynamo’s. Onder diezelfde Classic vlag brengt Valeo nu ook een assortiment radiateuren uit.

De Classic Parts zijn bedoeld om bezitters van oudere auto’s een economisch, maar wel hoogwaardig alternatief te bieden. De prijzen van de Classic-producten liggen gemiddeld ruim dertig procent onder die van Premium-producten. Dat Premium gamma is honderd procent vergelijkbaar met het OE-gamma van Valeo en kent een minimale duurzaamheid van 150.000 kilometer: het Classic-gamma kent een minimale duurzaamheid van 60.000 kilometer.

Minder zwaar getest

De Classic-radiateuren zijn qua design, materiaal en constructie praktisch gelijk aan de Premium-radiateuren van Valeo. Ze zijn echter gunstiger geprijsd doordat ze buiten Europa worden geproduceerd en doordat ze aan een minder intensief testprogramma zijn onderworpen. Zo worden de Classic-radiateuren niet met honderdduizend, maar met 25.000 drukwisselingen getest en worden ze bij corrosietesten geen duizend, maar driehonderd uur in een zoutnevel geplaatst. Hoewel de testen minder intensief zijn, zijn ze nog altijd rigoureus genoeg om een duurzaamheid van minimaal zestigduizend kilometer te kunnen garanderen; meer dan genoeg voor de gemiddelde youngtimer.

Grote potentiële markt

De Classic-productrange bestaat op dit moment uit 214 productvariaties, waarmee 75% en de gehele top twintig van het wagenpark van ’10 jaar en ouder’ wordt gedekt. Valeo streeft ernaar dit percentage snel te laten groeien. In de Benelux rijden zes miljoen voertuigen van meer dan tien jaar oud, wat wil zeggen dat één op de drie auto’s geschikt zijn voor de Valeo Classic-productlijn in de Benelux. Een enorm potentieel en een enorme markt voor de garagebedrijven. Classic-radiateuren worden geleverd in een stevige bruine doos met Classic etiket (de Premium-producten zitten in een groene doos). Valeo biedt het garagebedrijf met de Classic-uitstraling de mogelijkheid een radiateur van goede kwaliteit te verkopen voor elk budget.

John Mulder (Redactie AMT)

Reageer op dit artikel