nieuws

‘Nederland gidsland voor elektrisch vervoer

Techniek

‘Nederland gidsland voor elektrisch vervoer

Nederland kan binnen enkele jaren een gidsland worden als het gaat om elektrisch rijden. Daarvoor moeten wel alle betrokken partijen zoals overheid, bedrijfsleven en de samenleving hun rol grijpen om de barrières die het elektrische transport in de weg staan, weg te nemen. Dat staat in een woensdag verschenen rapport van onderzoeksbureau Ernst & Young.

“Het is niet langer de vraag óf we elektrisch gaan rijden in Nederland, maar hoe snel. De potentie van elektrische mobiliteit en de concrete kansen die elektrisch personen- en goederenvervoer, in het bijzonder in de stedelijke omgeving, bieden, zijn enorm”, zegt Bas Schulten van Ernst & Young.

Bij het innemen van een koppositie heeft Nederland “het voordeel van ons poldermodel, onze planmatige aanpak, logistieke kennis, geografische ligging en demografie”, aldus de onderzoeker van E&Y.

Op dit moment staat elektrisch vervoer nog in de kinderschoenen in ons land. In totaal rijden er ongeveer 1500 volledig elektrisch aangedreven auto’s rond op een totaal wagenpark van 7,5 miljoen voertuigen. Vooralsnog lopen automobilisten met een grote boog om de elektro-auto heen, vooral wegens de hoge aanschafprijs, de beperkte actieradius, twijfels over de restwaarde en gebrek aan oplaadpunten.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel