nieuws

ABB introduceert universeel laadconcept voor elektrisch vervoer

Techniek

ABB introduceert universeel laadconcept voor elektrisch vervoer

ABB introduceert universele laadoplossingen voor (klein) elektrisch vervoer. ABB claimt het meest veilige en flexibele oplaadconcept in huis te hebben.

De installatie bestaat uit één of meerdere laadunits die worden aangesloten op de meegeleverde verdeler. De verdelers zijn altijd voorzien van een hoofdschakelaar om de gehele installatie veilig te kunnen uitschakelen. Ook is elke verdeler uitgerust met een kWh‑meter. Zo kan altijd worden gemeten wat het totale energieverbruik van de laadunits is.

Het AC‑laadconcept is flexibel: alle units zijn standaard niet alleen voorzien van een sleutelschakelaar maar zijn ook simpel uit te breiden met een reeks aan opties zoals KNX‑modules, waarmee de units elektrisch kunnen worden uitgelezen.

Schokken bij opladen zijn uitgesloten
ABB
heeft de laadinfrastructuur zo veilig mogelijk ingericht, met componenten die in elke situatie de auto en de laadunit optimaal beveiligen. Elektrische schokken bij het opladen zijn uitgesloten, aldus de producent. Alle units zijn uitgevoerd met een spatwaterdichte aluminium behuizing met contactstop en zijn zowel tegen de wand als op de vloer te monteren. Het aluminium moet de units niet alleen weerbestendig, maar ook robuust maken.

Reageer op dit artikel