nieuws

Prins Autogas winnaar Automechanika Innovation Award

Techniek

Prins Autogas winnaar Automechanika Innovation Award

Prins Autogassystemen is één van de negen winnaars van de Automechanika Innovation Awards 2012. Het Nederlandse bedrijf viel twee keer in de prijzen.

Een onafhankelijke, achtkoppige jury van Automechanika Frankfurt heeft negen winnaars geselecteerd uit 117 aanvragen; 59 inzendingen komen uit Duitsland en 58 uit vijftien andere landen met Frankrijk en Italië voorop en daarna Nederland, Engeland en België.

De jury bestaat uit diverse experts van universiteiten, media en industrie. De officiële prijsuitreiking zal plaatsvinden tijdens de openingsceremonie van de Automechanika Frankfurt op 11 september 2012. De vijf beste producten in elke categorie worden tentoongesteld op de speciale tentoonstelling van de Innovation Award in de foyer van hal 4.

Prins twee keer in de prijzen
Prins Autogassystemen is winnaar in de categorie Tuning. Het Prins Direct LiquiMax systeem is een master‑slave systeem, ontwikkeld voor motoren met een brandstofsysteem met directe injectie. Directe injectie betekent dat de brandstof onder hoge druk (twintig tot tweehonderd bar) direct in de cilinder wordt inspoten in plaats van in het inlaatspruitstuk (port injectie). Het Direct LiquiMax systeem maakt gebruik van een aangepaste hogedruk brandstofpomp en de originele brandstofinjectoren van het benzinesysteem om het vloeibare LPG onder hoge druk in de cilinder in te spuiten.

Het Direct LiquiMax systeem (bi-fuel en mono-fuel) biedt lagere brandstofkosten en een vermindering van de uitstoot, zoals tot vijftien procent minder CO2 en tot negentig procent minder deeltjes, zonder op gebied van rij-eigenschappen en prestaties in te leveren. Tijdens Automechanika Frankfurt won Prins ook al een Green Directory Award voor duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Prins is ’s werelds eerste fabrikant met een R115 certificering voor directe injectie.

Andere winnaars
Andere winnaars zijn onder andere Bosch (met componenten voor hybride aandrijving), Kärcher (wielenreiniger), Delphi Telematics (met een draadloze communicatietechniek, waarmee op afstand met een auto gecommuniceerd kan worden) en een doe-het-zelf Tire Pressure Monitoring System van Steelmate, dat werkt op de sigarenaansteker. NTN ontwikkelde een systeem waarbij motoren in het wiel worden ingebouwd en waarbij de rechter en linker wielen onafhankelijk van elkaar geregeld kunnen worden. ApplicoData ontwikkelde een app om de loyaliteit en dialoog tussen klant en dealer te vergroten en Hunter viel in de prijzen met een wielbalanceermachine.

Automechanika Frankfurt duurt van 11 tot en met 16 september aanstaande.

Reageer op dit artikel