nieuws

Nieuw assortiment NGK-bobines voor de aftermarket

Techniek

Nieuw assortiment NGK-bobines voor de aftermarket

Op de Automechanika heeft NGK Spark Plug Europe een eigen assortiment van 350 bobinetypes geïntroduceerd voor de Europese aftermarket. Het is voor het eerst dat NGK voor eerste montage alle relevante ontstekingsproducten via één kanaal kan aanbieden.

Als aanvulling op het bestaande assortiment bougies, ontstekingskabels, gloeibougies en lambdasensoren, levert NGK nu ook haar eigen assortiment bobines aan onderdelenleveranciers en autobedrijven.

Het bobine-assortiment van NGK bestaat uit 350 bobinetypes: van conventionele cilindervormige bobines, dubbelwerkende bobines en bobineblokken tot stekkerbobines en bobinesystemen, de zogenaamde ‘rails’. Het assortiment dekt 92 procent van de Europese markt af.


Twaalf pagina’s tellende brochure
Voor het nieuwe assortiment is een speciaal artikelnummersysteem opgezet. Alle leverbare bobines zijn ondergebracht in zes categorieën en binnen die categorieën kunnen onderdelenleveranciers en autobedrijven in één oogopslag zien hoeveel bobines en ontstekingskabels ze voor een auto nodig hebben.

De productverpakking heeft behalve het artikelnummer ook een label met een tekening van het type bobine, zodat de gewenste bobine makkelijk kan worden opgezocht.

NGK heeft een twaalf pagina’s tellende brochure uitgebracht met uitleg over het assortiment, het artikelnummersysteem, een technische beschrijving van de bobines en tips voor de diagnose. Alle relevante productgegevens zijn ook vanaf versie 4/2012 in TecDoc beschikbaar.

Reageer op dit artikel