nieuws

Gates introduceert geribde Micro V Horizon riem

Techniek

De Micro V Horizon riem van Gates bestaat uit nieuwe materialen en verbindingen. De geavanceerde geribde riem is uitvoerig getest om aan de eisen van moderne, krachtige en compacte motoren te voldoen. Een geruisloze werking hoort daar bij.

Gates introduceert geribde Micro V Horizon riem

De Gates Micro‑V Horizon‑riem heeft een met vezels versterkte samenstelling om geluidsoverlast tegen te gaan. De Micro‑V Horizon gebruikt een vezelversterkte EPDM‑rubberverbinding voor optimale prestaties bij hoge en lage temperaturen.

EPDM (Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer) is een hoogwaardig synthetisch rubber dat uitstekend bestand is tegen slijtage, olie, ozon en pluizen en dat zeer hoge temperaturen aan kan.

Het profiel en de dikte van de riem zorgen voor een hoge stabiliteit en minimale slip. De polyester trekkoorden voorkomen rek en zorgen voor een hoge belastbaarheid bij hoge spanningen. De nieuwe constructie maakt de riem ideaal voor de kleinere poelies en kortere overspanningen die zo typisch zijn voor moderne, compacte en krachtige motoren. De Micro‑V Horizon‑riem is flexibel, duurzaam en kent een hoge weerstand tegen spanningsvermoeidheid.

De Gates Micro‑V Horizon is herkenbaar aan een opvallende blauwe streep.

Reageer op dit artikel