nieuws

Prins Autogas wint groene award op Automechanika

Techniek

Prins Autogas wint groene award op Automechanika

In AMT 5 bespraken we het Direct LiquiMax-systeem, Prins’ oplossing voor directe LPG-inspuiting bij DI-benzinemotoren. Nu wint het systeem een internationale prijs, het kreeg de meeste punten van de Green Directory-jury van de Automechanika in Frankfurt. Wat is die Green Directory en welke innovatieve producten vinden we er nog meer in?

Tot 31 mei konden deelnemers aan de Automechanika zich aanmelden voor de Green Directory. 57 bedrijven schreven in in acht categorieën: Onderdelen, Systemen, Accessoires, Tuning, Reparatie en Onderhoud, IT & Management en Service Station & Car Wash. Een onafhankelijke expert, Gerhard Angerer van het Fraunhofer-institute for Systems and Innovation Research ISI, beoordeelde de producten via een ingenieus puntensysteem op innovatie en duurzaamheid.

25 groene producten
De 25 producten met de meeste punten worden opgenomen in de Green Directory. Dat is een Automechanika-bezoekersgids die op de beurs uitgedeeld wordt en vooraf al op www.automechanika.com komt. De exposanten met Green Directory-producten zijn op de beurs herkenbaar aan een groen logo.

Prins pakt meeste punten
Sinds 2010 ontvangt het product met de meeste punten een prijs. Die is dit jaar voor Direct LiquiMax van Prins. Angerer beoordeelde het systeem als innovatief omdat de DI-verbrandingsmotor er op lpg dezelfde prestaties mee haalt als op benzine. Zo draagt Direct LiquiMax bij aan een schonere leefomgeving. Het systeem is zowel af-fabriek als in de aftermarket toepasbaar.

Interessante innovaties
Andere merken die in de top 25 eindigden zijn onder andere Hella (het modulaire EasyConn Next Generation verlichtingsysteem), Continental (keramische remblokken), Delphi (dieseluitlaatgassensoren), Denso (elektrische aircocompressor), Robert Bosch (repair service voor elektronische componenten) en Wynn’s (DPF Regenerator). Bijzonder is ook de Goetze LKZ-ring van Federal-Mogul. Dat is een olieschraapveer die olie- en brandstofverbruik verlaagt. Hoe dat werkt? We besteden er uitgebreid aandacht aan in de komende printuitgave van AMT (7/8).

Elektromotoren en batterijen
Natuurlijk zijn er ook Green Directory producten die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de elektrische aandrijving. Linde Material Handling presenteert retrofit elektromotoren. Op de Automechanika demonstreert Linde een elektromotor op ’s werelds snelste elektrische kart. Op het beursterrein laat hij zien dat de sprint van 0 naar 100 slecht 3,45 seconden duurt. Ook andere elektrische voertuigen, zoals een door Linde omgebouwde Fiat 500, zijn te zien in Frankfurt.
Verder is Fiamm opgenomen in de Green Directory met een Sodium-nickel-chloride batterij en Johnson Controls met zijn Li-Ion batterijen.


Automechanika-feiten

De Automechanika is van 11 tot en met 16 september en is het bezoeken waard. Want naast de 25 bedrijven uit de Green Directory, biedt de Automechanika nog veel meer inspiratie. Fabrikanten en leveranciers tonen de laatste innovaties, ideaal als u zich aan het oriënteren bent en investeringsplannen heeft. Nog geen tickets? Via www.automechanika.com kunt u ze bestellen.

Reageer op dit artikel